Gaze mai ieftine în Europa din cauza cererii scăzute și temerilor legate de conflict în Orientul Mijlociu

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Gaze mai ieftine în Europa din cauza cererii scăzute și temerilor legate de conflict în Orientul Mijlociu / Foto: Pixabay
Gaze mai ieftine în Europa din cauza cererii scăzute și temerilor legate de conflict în Orientul Mijlociu / Foto: Pixabay

Preţurile de referinţă la gaze naturale în Europa au scăzut miercuri, pentru a doua zi consecutiv, în condiţiile în care luna noiembrie a început cu o vreme favorabilă la care se adaugă optimismul că războiul din Orientul Mijlociu nu va afecta livrările mondiale de energie, transmite Bloomberg.

Cotaţiile futures la gaze cu livrare în luna decembrie au scăzut miercuri dimineaţă cu până la 3,9%, după ce marţi au încheiat şedinţa în scădere cu 9,5%. Continentul se îndreaptă spre iarnă cu depozitele de gaze pline şi toamna care până acum a fost una blândă nu i-a obligat până acum pe traderi să scoată gaze din depozite.

În jurul orei 9:07 a.m., la hub-ul de gaze TTF de la Amsterdam, unde se stabilesc preţurile de referinţă în Europa, cotaţiile futures la gaze naturale cu livrare în luna decembrie erau în scădere cu 2,8%, până la 46,69 euro pentru un Megawatt-oră.

Faptul că în prezent cererea de gaze este una slabă înseamnă că o cantitate mai mare de gaze va fi disponibilă în lunile mai reci, precum şi în cazul în care vor apărea evenimente mondiale care vor duce la perturbarea aprovizionării. Traderii urmăresc cu atenţie posibilele repercursiuni ale războiului dintre Israel şi Hamas asupra livrărilor de gaze, iar cotaţiile futures sunt în continuare la un nivel superior celui înregistrat înainte de izbucnirea conflictului.

În timp ce continuă eforturile diplomatice pentru a evita răspândirea conflictului în întreaga regiune a Orientului Mijlociu, analiştii de la firma de consultanţă Eurasia Group estimează că există 70% şanse ca acest război să rămână unul limitat. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience