Gala Globurilor de Aur, transmisă de CBS, a avut o audienţă cu 50% mai mare faţă de anul trecut

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Gala Globurilor de Aur, transmisă de CBS, a avut o audienţă cu 50% mai mare faţă de anul trecut/ FOTO: Agerpres
Gala Globurilor de Aur, transmisă de CBS, a avut o audienţă cu 50% mai mare faţă de anul trecut/ FOTO: Agerpres

Audienţa galei de decernare a Globurilor de Aur 2024, care a avut loc duminică seară, a crescut cu 50% faţă de anul trecut şi a înregistrat o medie de 9,4 milioane de telespectatori care au urmărit în direct ceremonia pe postul american de televiziune CBS, potrivit datelor de audienţă furnizate luni de compania Nielsen, informează Reuters.

Gala de anul trecut, transmisă de postul NBC, deţinut de Comcast Corp, a atras 6,3 milioane de privitori. Ceremonia nu a mai fost transmisă în acest an de NBC după ce organizatorii galei au impus reforme care să remedieze problemele etice şi referitoare la lipsa de diversitate, iar gala a fost vândută unui nou proprietar.

În cadrul ceremoniei de duminică seară au fost recompensate cele mai bune producţii de film şi televiziune, alese de un nou contingent format din 300 de jurnalişti specializaţi în divertisment. Drama istorică Oppenheimer a dominat seara după ce a câştigat cinci trofee.

Globurile de Aur au dat startul noului sezon de decernare a premiilor de divertisment şi au fost prima festivitate organizată la Hollywood după ce grevele simultane ale actorilor şi scenariştilor au paralizat mare parte din industria de film şi televiziune timp de şase luni în 2023. La eveniment au fost prezenţi actori de prim rang, precum şi majoritatea profesioniştilor aflaţi pe lista nominalizaţilor.

Gala de anul acesta a fost difuzată după un meci din Liga Naţională de Fotbal (NFL), conţinutul cel mai popular la televiziunea americană, şi avut loc în seara de duminică, în care, de obicei, se înregistrează cele mai mari cifre de audienţă ale săptămânii. Anul trecut, Globurile de Aur au fost difuzate de NBC într-o zi de marţi.

Ceremonia a mai fost transmisă live şi pe platforma Paramount+, accesibilă abonaţilor Showtime. Potrivit CBS, gala de duminică s-a plasat pe locul al doilea în rândul celor mai mari evenimente speciale transmise în direct de CBS pe Paramount+, fără însă ca reţeaua de televiziune să ofere cifrele concrete ale audienţei din streaming.

Organizatorii Globurilor de Aur au încercat să consolideze revenirea galei printr-un grup de votanţi mai mare şi mai divers.

Deşi cifrele de audienţă au crescut, ceremonia şi actorul de comedie Jo Koy, care a fost pentru prima dată gazda galei, au fost criticaţi de mulţi specialişti. Jo Koy, care a avut succes ca artist de stand-up, a părut duminică seară disproporţionat, depăşit de situaţie, ca un peşte pe uscat, a scris Robert Lloyd, de la cotidianul Los Angeles Times.

Potrivit lui Daniel Fienberg, jurnalist la The Hollywood Reporter, gala a fost o transmisiune agonizantă, fără sare şi piper.

În ciuda densităţii de vedete mai mari decât de obicei, transmisiunea de duminică seară a celei de-a 81-a ediţii a Globurilor de Aur a fost cea mai plictisitoare ceremonie de premiere pe care am urmărit-o vreodată, şi includ aici toate galele solemne şi inconfortabile difuzate în timpul pandemiei de COVID-19, a scris Daniel Fienberg.

În deschiderea galei, Jo Koy a mărturisit că se afla într-o postură dificilă: Am primit spectacolul acum 10 zile, a spus el. Vreţi un monolog perfect? Lăsaţi-o baltă!.

Luni, Jo Koy a declarat că spectatorii galei au fost un public dificil.

A fost o misiune dificilă. Nu o să mint, a spus el în cadrul emisiunii Good Morning America de la postul ABC. Sunt actor de stand-up, dar rolul de gazdă... e un stil diferit.

Cifrele de audienţă ale televiziunilor tradiţionale, inclusiv galele de premiere, se află în declin de mai mulţi ani după ce spectatorii au optat pentru platformele de streaming TV şi reţele de social media precum TikTok. În 2020, audienţa Globurilor de Aur a atins 18,3 milioane de telespectatori.

Gala Oscar, cea mai vizionată ceremonie de premii de la Hollywood, a fost urmărită anul trecut de 18,7 milioane de telespectatori pe postul ABC.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel