Furtună în organism după ce mănânci un meniu McDonald's. Ce se întâmplă, minut cu minut

Ioana Dinu | Dată: 02 iul 2022, 21:41 | Categorie: Lifestyle

Furtună în organism după ce mănânci un meniu McDonald's. Ce se întâmplă, minut cu minut!

În întreaga lume, 50.000 de Big Mac-uri sunt consumate pe secundă în fiecare zi. Dar, în ciuda gustului delicios, din punct de vedere nutrițional, meniurile lanțului de fast-food lasă de dorit.

The Sun a publicat un articol în care dieteticianul Helen Bond explică efectele pe care un meniu (compus dintr-un hamburger Big Mac, cartofi prăjiți medii și un milkshake cu căpșune) le are asupra organismului nostru.

Acest meniu are aproximativ 1.200 de calorii. Potrivit lui Bond, în 15 minute de la consumarea acestuia, nivelul zahărului din sânge va crește. „Nivelul de zahăr din sânge (glucoza) va începe să crească la 15 până la 20 de minute după ce ai mâncat o masă bogată în carbohidrați”, spune el.

În 20 de minute de la consumarea meniului, arsurile la stomac și refluxul acid pot începe să se manifeste, simptome care pot dura două ore. Prin urmare, nu este recomandat să consumați un meniu de acest tip chiar înainte de a merge la culcare.

După 30 de minute, încep să se observe efectele consumului de sare. Un meniu Big Mac are 6 grame de sare, jumătate din ceea ce este recomandat pe zi. „Oamenii care sunt mai sensibili la sare suferă adesea de retenție de lichide, așa că se simt destul de umflați după ce au mâncat fast-food”, spune dieteticianul.

„Acest lucru este cauzat de faptul că rinichii tăi încearcă să mențină echilibrul în corp, reținând apă suplimentară pentru a compensa sarea suplimentară pe care ai ingerat-o. Această retenție crescută de apă poate duce la balonare și te poate face să cântărești mai mult decât în ​​mod normal", continuă dieteticianul.

„Mâncatul unui aliment sărat vă poate face, de asemenea, să vă fie sete, deoarece perturbă echilibrul fluidelor din celulele dumneavoastră și al mineralelor din organism, făcându-vă să beți mult mai multe lichide decât ar fi necesar”, a mai zis expertul.

În 50 de minute, s-ar putea să te simți obosit și fără chef. Acest lucru este valabil mai ales dacă vorbim de o lipsă de fibre, proteine ​​sau grăsimi în produsele pe care le-ați ales.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite