Furtuna Eunice a făcut RAVAGII în Europa. Scene incredibile, surprinse în nordul continentului

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social
foto: Pexels, Dziana Hasanbekava
foto: Pexels, Dziana Hasanbekava

Furtuna Eunice continua să măture nord-vestul Europei sâmbătă dimineaţa cu rafale puternice de vânt aşteptate pe coastele Germaniei şi lăsând în urmă pagube materiale considerabile şi cel puţin 9 morţi, relatează AFP.

Formată în Irlanda, furtuna a ajuns vineri deasupra unei părţi a Marii Britanii, iar apoi în nordul Franţei şi Benelux pentru a-şi continua apoi avansul asupra Danemarcei şi Germaniei, a cărei parte de nord a fost plasată sub cod roşu sâmbătă dimineaţă.

Rafale de peste 100 de km/h
 

"Există riscul unor rafale violente a furtunii (nivel 3 sur 4). Rafale maxime: 100-115 km/h", a avertizat Serviciului Meteorologic German (DWD), subliniind riscul de prăbuşire a copacilor, a ramurilor smulse sau a unor bucăţi din acoperiş.

"Staţi la distanţă de clădiri, de copaci, de structuri metalice şi de stâlpi de electricitate. Dacă este posibil, evitaţi să ieşiţi din casă", a avertizat DWD.
 

Furtuna a lăsat în urmă un spectacol dezolant în zonele peste care a trecut unde a provocat importante perturbări ale traficului.

Sute de zboruri, de trenuri şi de feriboturi au fost anulate în nord-vestul Europe din cauza vânturilor puternice provocate de Eunice, după numai 48 de ore de la furtuna Dudley, care a provocat moartea a şase persoane în Polonia şi în Germania.


Ultimele decese au fost semnalate sâmbătă dimineaţă în Germania: un şofer a fost ucis de prăbuşirea unui copac asupra maşinii sale la Altenberge, din landul Renania de Nord-Westfalia, în apropiere de oraşul Munster.
 

În Ţările de Jos au murit patru persoane, potrivit serviciilor de urgenţă neerlandeze, în urma prăbuşirii unor copaci sau în accidente. La Haga zeci de case au fost evacuate de teama prăbuşirii unei clopotniţe a unei biserici.

Un bărbat în vârstă de 60 de ani a murit în sud-estul Irlandei, potrivit poliţiei.
 

La Londra, o femeie de 30 de ani a fost ucisă de căderea unui copac deasupra maşinii sale iar, iar o altă persoană a murit la Liverpool (nord-vestul Angliei) după ce a pierdut controlul maşinii sale lovită de ramuri de copac smulse.

În Belgia, un canadian în vârstă de 79 de ani a murit după ce barca sa de agrement din portul Ypres (vest) s-a răsturnat.
 

În Marea Britanie, rafalele de vânt au atins 196 km/h pe insula Wight, un lucru nemaiîntâlnit, şi de 110 km/h pe uscat, inclusiv pe aeroportul Heathrow din Londra.
 

În Irlanda, peste 80.000 de locuinţe au rămas fără curent electric, potrivit reţelei locale ESB.

În Franţa, valuri depăşind 9 metri au fost înregistrate în Bretagne (vest) precum şi rafale de vânt de 176 km/h la Cap-Gris-Nez (nord).

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel