Funeriu: Dacă eşti părintele unui copil cu notă sub 6, să îți fie ruşine. E vina ta

Irina Constantin |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Daniel Funeriu, foto Facebook
Daniel Funeriu, foto Facebook

Fostul ministru al Educației învinuiește părinții pentru eventual eșec al copiilor care iau sub nota șase la evaluarea națională, la matematică. 

”Am analizat subiectele de la matematică, clasa a VIII-a. O notă de sub 6 este pur şi simplu echivalentul analfabetismului. Dacă eşti părintele unui copil cu notă sub 6, să îți fie ruşine. E vina ta, nu a şcolii.” a scris fostul ministru al Educației Daniel Funeriu, pe Facebook. 

Reacțiile la mesajul său n-au întârziat să apară: 

- Până la ce vârstă ar trebui să știe cineva să le rezolve? Ca să înțelegem când expiră inteligența celor puțini și continuă analfabetismul matematic al celor mulți...

- Să le vedeți pe alea de la română. Câmpeanu probabil crede că toooooți elevii sunt idioți și îi tratează ca atare. Alea nu sunt subiecte de dat după 8 ani de școală, într-o țară serioasă. Alea sunt de dat la sfârșit de clasa a 5-a, la teză. Muci au făcut sistemul cu schimbările lor. 

Răspuns la mesajul anterior: Păi cum așa? Au fost sunt atâția influenceri și părinți care au spus că au fost destul de grele subiectele la limba română, că de ce nu le-a dat de comentat sau de caracterizat personaje??? Și pentru mine este un semnal de alarmă că renunțăm la calitate și școală pe bune...

- Din păcate sunt foarte mulți părinți analfabeți! Copiii lor vor îngroșa rândurile asistaților sociali, pentru ajutoarele cărora vom plăti cei care mai rămânem pe aici... Nu sună bine deloc!

- Și dacă la școală profesorii întreabă "fotbal sau netflix?"? Nu e vina școlii că profesorii pun note din burtă în loc să-și facă treaba? Dar cine ar trebui să implementeze niște standarde de notare aplicabile tuturor? Părinții? Din cauza părinților avem atâția elevi care termină școala cu 9 și la evaluarea standardizată iau 5?

Răspuns la mesajul anterior: Da, e vina părinților. Știți situația reală din școală și nu ați luat atitudine. De ce vă plângeți pe Facebook în loc să fi făcut scandal în școală, la inspectorat, la minister? Ce așteptați? O să intereseze pe altcineva de educația copiilor dumneavoastră?

- De ce ar fi vina părinților? Dacă nu pot lua nota 6, cum au ajuns la Evaluarea Națională? Am uitat că se poate repeta anul?Domnule Funeriu... vă recomand să citiți cu atenție Art.120 / ROFUIP 2020.

- Matematica la români e dintotdeauna cuiul tuturor examenelor și obiectul celor mai multe meditații.

- Pe acest raționament de baltă, sugerez să desființăm școlile și să lăsăm copiii doar pe mâna părinților. Ce raționament stupid... Să dai vina pe niște analfabeți, pt că nu știu să își educe mai bine copiii. Dar școala aia pentru ce e, nu să le ridice nivelul celor care nu au avut parte acasă de educație optimă?

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel