Fructele de mare care trebuie evitate vara

Irina Constantin |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
foto pexels
foto pexels

Vara mâncăm fructe de mare sau sushi, deși este contraindicat, contrar obiceiurilor, mai ales de vacanță. 

Vara, trebuie să avem grijă ce alimente consumăm. Medicul epidemiolog bulgar dr. Hristiana Baţelova a subliniat că igiena este foarte importantă. Fructele şi legumele care vor fi consumate crude trebuie spălate. De asemenea, trebuie să se ţină cont de sursa apei potabile. "Este de dorit ca apa să fie din surse sigure. Este foarte important să nu bem apă din pârâuri şi râuri, pentru că acestea prezintă riscuri. Trebuie să avem grijă ce alimente consumăm şi de unde provin. În general, alimentele care nu suferă un tratament termic temeinic, prezintă un risc.

Este bine să evităm crustaceele şi stridiile, sau sushi, care se prepară cu peşte crud, în special pentru copiii mici şi persoanele cu vârsta peste 65 de ani. Important să consumăm mereu aceste tipuri de produse din ferme specializate, pentru că altfel există riscul ca acestea să fie infectate", a explicat dr. Baţelova. În ceea ce priveşte virusurile de vară, epidemiologul a explicat că în cazul infecţiilor intestinale, boala începe cu vărsături, diaree sau ambele.

"Există şi o creştere a temperaturii. Aportul de lichide este foarte important pentru a evita deshidratarea. Este necesar să solicitaţi sfatul medicului pentru a prescrie un tratament. Deshidratarea este extrem de riscantă atât pentru copiii mici, cât şi pentru adulţi. Este mai bine să căutaţi ajutor medical şi să nu recurgeţi la automedicaţie", a subliniat specialistul bulgar. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel