Freddie Mercury a considerat că Somebody to Love a fost mai bun decât Bohemian Rhapsody

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Freddie Mercury a considerat că Somebody to Love a fost mai bun decât Bohemian Rhapsody
Freddie Mercury a considerat că Somebody to Love a fost mai bun decât Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody a fost desemnată din nou cea mai bună melodie din toate timpurile de peste 6.500 de ascultători ai postului Greatest Hits Radio - cel mai mare număr de voturi din istoria numărătorii anuale.

Cel de-al cincilea sondaj al postului de radio privind cele mai bune melodii din anii '70, '80 și '90 a plasat piesa emblematică a trupei Queen în fruntea clasamentului pentru al cincilea an consecutiv - ceea ce este foarte potrivit, având în vedere că postul de radio urmează să sărbătorească a cincea aniversare peste câteva luni. A fost atât de populară în rândul ascultătorilor încât Bohemian Rhapsody a primit mai multe voturi decât restul Top 10 la un loc.

În cadrul emisiunii Greatest Hits Radio Drivetime de ieri [vineri], Simon Mayo a dezvăluit că a ajuns din nou în fruntea topului, înainte de a reda toate cele cinci minute și 55 de secunde ale melodiei.

Simon a comentat: "Felicitări inamovibilului Bohemian Rhapsody. A definit ceea ce poate fi un cântec pop epic și este, de asemenea, singura piesă despre care am scris vreodată în jurnalul meu din adolescență, ceea ce sună puțin trist, dar este destul de adevărat. Întregul clasament a demonstrat în mod strălucit ce decenii fantastice au fost anii '70, '80 și '90 pentru muzică - pur și simplu unele dintre cele mai bune cântece din toate timpurile. Dacă aș fi putut vota, numărul unu ar fi fost Bridge Over Troubled Water - primul album pe care l-am cumpărat în Bullring din Birmingham pentru 2,17 lire sterline - o voce extraordinară pe care încă o iubesc, așa că m-am bucurat să văd că a ratat de puțin locul doi.

Peter Hince, autorul cărții Queen Uncovered, a lucrat la peste 600 de spectacole live ale formației și a fost prezent la începutul Bohemian Rhapsody. Vorbind la Greatest Hits Radio, el a declarat: "Trupa înregistra [albumul] Night at the Opera și noi mergeam prin toate aceste studiouri diferite din Londra și trăgeam bucăți în fiecare loc, așa că am auzit bucăți din Bohemian Rhapsody, dar nu am auzit totul pentru o perioadă de timp. Îmi amintesc că am auzit partea cu opera și m-am gândit că va fi o casetă de introducere pentru show-ul live - nu știam că este un cântec!".

El consideră că diferitele stiluri prezente în piesă sunt unul dintre motivele pentru care melodia este încă atât de iubită la 48 de ani de la lansarea sa inițială, în 1975, descriind-o ca "având ceva pentru toată lumea", dar crede că este o combinație de factori care a dat longevitate piesei Bohemian Rhapsody.

'Videoclipul este, fără îndoială, ceea ce a ajutat-o să devină atât de mare în Marea Britanie', a spus el, 'iar celălalt lucru este că, din păcate, Freddie nu mai este în viață și este una dintre moștenirile sale această piesă muzicală, astfel încât este încă ceva ce oamenii găsesc foarte emoționant. De asemenea, nu s-a mai făcut nimic asemănător până atunci și probabil nici de atunci - cu toată tehnologia de acum este mai ușor să obții anumite efecte de studio, în timp ce la Queen era vorba de a petrece enorm de mult timp și de a fi incredibil de inovator. Deci cred că o parte [din atracția sa] constă în faptul că a durat atât de mult timp și că a fost o adevărată muncă de dragoste pentru Fred.

Și, deși a fost mult timp alegerea numărul unu a publicului Radio Greatest Hits, Peter dezvăluie că "Freddie a spus că Somebody to Love a fost o piesă mai bună decât Bo Rap. El a simțit că este mai bună ca piesă de compoziție pură".

Bohemian Rhapsody este doar unul dintre cele 18 cântece pe care Queen le are în clasamentul Top 500 - inclusiv unul cu David Bowie (Under Pressure #158) și unul cu George Michael (Somebody to Love: Live at Wembley #189) - și este cel mai mare număr de cântece dintre toate trupele sau artiștii. Bowie are 16 melodii în clasament, urmat de Blondie și Elton John, care au câte nouă.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience