Fred White, toboșarul trupei Earth, Wind & Fire, a murit la 67 de ani

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews | Dată: 03 ian 2023, 14:02 | Categorie: Știri
Fred White, toboșarul trupei Earth, Wind & Fire, a murit la 67 de ani / FOTO: Facebook
Fred White, toboșarul trupei Earth, Wind & Fire, a murit la 67 de ani / FOTO: Facebook

El a asigurat ritmurile pentru hituri de neuitat precum "September", "Let's Groove", "Shining Star" și "Boogie Wonderland".

Fred White, care, în calitate de toboșar al trupei Earth, Wind & Fire, a propulsat unele dintre cele mai funky cântece din istoria muzicii pop, contribuind la crearea unei coloane sonore pentru nunțile, bar mitzvah-urile, reuniunile de liceu și orice altă manifestare la care dansează oameni de toate vârstele, a murit duminică. Avea 67 de ani.

Moartea sa a fost anunțată pe Instagram de fratele său Verdine White, basistul trupei. Anunțul nu a precizat unde a murit și nici nu a oferit cauza.

Fred White a fost membru al trupei Earth, Wind & Fire într-o perioadă crucială, de la jumătatea anilor 1970 până la începutul anilor '80, când grupul a compus cea mai apreciată muzică a sa. El a cântat la "Let's Groove", "Boogie Wonderland", "Shining Star" și "September", despre care Spotify menționează că a fost ascultată pe platforma sa de 1,18 miliarde de ori. Doar primele măsuri ale melodiilor sunt cunoscute de mult timp ca fiind cele care îi fac pe oameni să se îndrepte spre ringul de dans.

Earth, Wind & Fire a fost fondat și condus de fratele vitreg al lui Fred și Verdine, Maurice White. Deși muzica trupei era recunoscută pentru secțiunea de coarne veselă și vocea suavă, Maurice, în memoriile sale din 2016, "My Life with Earth, Wind & Fire", a descris grupul ca fiind "o trupă de toboșari".

Maurice însuși se pregătise la acest instrument și nu era neobișnuit ca patru percuționiști să cânte toți deodată în timpul concertelor Earth, Wind & Fire. Timp de doi ani, Fred White și Ralph Johnson au cântat amândoi pe scenă cu propriile seturi complete de tobe.

"Fred era zidul de cărămidă", a scris Maurice White în memoriile sale. "El a oferit un tempo și o senzație solidă ca piatra, calități neprețuite la un baterist. A fost unul dintre cele mai bune lucruri care ne-au mers bine".

Frederick Eugene Adams s-a născut pe 13 ianuarie 1955, la Chicago. El a împărțit mama cu Maurice, Edna (Parker) White, o gospodină. Tatăl său, Verdine Sr., a fost podiatru. Fred a început să cânte la tobe la 9 ani. (Maurice îl numea "copil minune".) Fred, ca și Verdine Jr., și-a schimbat numele de familie în White pentru a fi mai clar că era rudă cu Maurice.

Fred a crescut "în ghetoul din Chicago", a declarat pentru revista Modern Drummer în 1982, și a căpătat un sens al scopului de la tobe. A început să cânte în concerte pe la vârsta de 13 ani. La 14 ani, făcea parte dintr-o trupă care apărea în cluburi de noapte. La 15 ani, cânta cu cântărețul de blues Donny Hathaway și inventa scuze atunci când nu putea participa la o sesiune din cauza școlii.

După ce Fred a plecat în turneu cu trupa rock Little Feat, Maurice și Verdine au decis că Fred avea calitățile necesare pentru a cânta cu Earth, Wind & Fire. Fred era încă un adolescent.

Pe lângă Verdine, supraviețuitorii domnului White mai sunt o soră, Geri. Maurice White a murit în 2016, la vârsta de 74 de ani. O listă completă a supraviețuitorilor nu a fost disponibilă imediat.

În memoriile sale, Maurice l-a descris pe Fred în timpul anilor petrecuți în trupă ca fiind un "spirit temerar" care era "încrezut, tânăr și puțin arogant", ceea ce a creat probleme cu colegii săi de trupă, în special din cauza situației neobișnuite de a avea doi toboșari care cântau pe scenă în același timp.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite