FRAUDA cu Elon Musk. Atenție la ce mesaje primești, îți FURĂ date. DNSC: NU le deschideți, nu dați date personale

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Social

DNSC avertizează asupra unor atacuri pe Facebook. 

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează utilizatorii asupra unor pagini false de social media care distribuie atacuri de tip phishing și care au ca ţintă utilizatorii interesaţi să investească în criptomonede.

Ca susținere a mesajului, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică, a atașat mai mai multe poze cu astfel de pagini false, arătând că una din practicile acestora este să copieze identitatea vizuală a Tesla, pentru a convinge potenţialele victime să ofere date cu caracter personal sau financiar, sub pretextul că astfel pot achiziţiona criptomonede lansate de compania americană.

"Atenţie la paginile false de social media care distribuie atacturi de tip #phishing/#scam ce au ca ţintă utilizatorii interesaţi să investească în criptomonede! (...) De obicei, astfel de atacuri de tip phishing sunt lansate pe social media, prin postări sponsorizate (pe Facebook, Twitter, Instagram sau Google).

Atacatorii folosesc imaginea companiei americane şi a celebrului Elon Musk pentru a pretinde că Tesla a lansat o nouă criptomonedă, tocmai pentru că acesta din urmă a fost extrem de vocal de câţiva ani pe subiectul #crypto. Aşadar, infractorii ciberentici încearcă să profite de această asociere logică, pentru a pretinde că Tesla a lansat o monedă şi că va fi o investiţie bună", transmite DNSC într-o postare pe pagina de Facebook.

Cum vor infractorii să-i convingă pe utilizatori. La ce să fii atent când primești un astfel de mesaj De asemenea, infractorii încearcă să-i convingă pe utilizatori să se grăbească pentru a putea achiziţiona criptomonede la un preţ preferenţial, deoarece în prezent se desfăşoară etapa premergătoare lansării oficiale.

"Dacă o ofertă pare prea bună ca să fie adevărată, verificaţi existenţa acestei promoţii pe canalele oficiale ale companiei respective. Domeniul presale-ico[.]com nu aparţine celor de la Tesla şi a fost înregistrat acum câteva zile (5 februarie).

Fiţi atenţi la corectitudinea gramaticală şi de exprimare a textului! Eventuale erori flagrante pot fi un indiciu că este vorba despre un posibil atac.

Evitaţi furnizarea de date personale, date financiare sau de autentificare, dacă vă sunt cerute explicit online, mai ales dacă vi se promite un câştig rapid!

Raportaţi astfel de pagini care propagă concursuri, promoţii false sau oportunităţi ireale de câştig. Mai multe raportări într-un timp scurt către reţeaua socială în cauză pot duce la suspendarea rapidă a paginii care propagă conţinut fraudulos", se mai arată în comunicatul DNSC.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel