Franța și-a ales reprezentantul pentru Eurovision 2024

Autorul articolului: Cristian Cîșleanu |
Data publicării:
| Categorie: Social
Franța și-a ales reprezentantul pentru Eurovision 2024: Pexels
Franța și-a ales reprezentantul pentru Eurovision 2024: Pexels

Află cine este artistul care reprezintă Franța la Eurovision în 2024.

După două dezamăgiri majore la concursul Eurovision, unde a trimis artişti debutanţi sau emergenţi, Franţa va miza pe o nouă strategie după ce a ales să fie reprezentată la ediţia din 2024 de Slimane, un cântăreţ cu o carieră deja consacrată în Hexagon, informează AFP.

Artistul francez, în vârstă de 34 de ani, a făcut acest anunţ miercuri pe reţelele de socializare. "Pentru părinţii mei, pentru fiica mea, pentru Franţa, pentru tine...", a scris el într-un mesaj online însoţit de hashtagul #Eurovision2024.

Într-un interviu acordat pentru postul radiofonic France Inter, cântăreţul s-a declarat "mândru să reprezinte Franţa" şi i-a adus un omagiu bunicului său venit din Algeria (artistul s-a născut în Regiunea Pariziană) pentru a lucra în industria franceză a cărbunelui. Această poveste de familie a fost deja relatată de Slimane într-un cântec mai vechi al său, intitulat "Le grand-pere".

Slimane se poate lăuda deja cu câteva piese de mare succes: peste 30 de milioane de ascultări pentru "Des milliers de je t'aime" pe Spotify, principala platformă de pe piaţa streamingului muzical.

În perioada duoului său cu cântăreaţa Vitaa, care evoluează şi ea în prezent în calitate de artist solo, Slimane a ajuns în fruntea clasamentului vânzărilor de albume în Franţa în anul 2020 cu materialul discografic "Versus". Single-ul lor "Ca va ca vient" le-a permis să câştige în acel an trofeul categoriei "cântec original" la gala premiilor Victoire de la musique.

Slimane a început să devină cunoscut în Franţa după ce a câştigat ediţia din 2016 a emisiunii-concurs "The Voice", difuzată de postul de televiziune TF1.

Miercuri seară, el va interpreta în cadrul jurnalului de ştiri de la ora 20:00 al postului France 2 cântecul "Mon amour", titlul care va reprezenta Franţa la concursul Eurovision 2024, programat să se desfăşoare la Malmo, în Suedia, în perioada 7-14 mai.

Franţa revine aşadar la un artist "care se află deja în inimile francezilor şi care are o carieră frumoasă", a declarat în faţa jurnaliştilor din Hexagon Alexandra Redde-Amiel, şefa delegaţiei franceze la Eurovision şi totodată directoarea departamentului de Jocuri şi Divertisment din cadrul grupului France Televisions. În 2009, Franţa a ales să fie reprezentată la Eurovision de Patricia Kaas, o cântăreaţă cunoscută, dar al cărei vârf de carieră data din perioada anilor 1980-1990. În acel concurs, Patricia Kaas s-a clasat pe locul al optulea, conform Agerpres.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience