REDUCERI la preţul benzinei şi al motorinei, în Franţa

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Autorităţile de la Paris au găsit o soluţie pentru a compensa creşterea exagerată a preţului carburanţilor. 

Premierul Franţei, Jean Castex, a vorbit, într-un interviu acordat cotidianului Le Parisien, despre măsurile care vor fi luate pentru a compensa creşterea preţurilor la carburanţi. Astfel, prim-ministrul a spus că Franța va introduce o reducere de 0,15 euro (0,16 dolari) pe litrul de combustibil. Măsura urmează a se aplica începând cu data de 1 aprilie 2022, pentru o perioadă de patru luni. 

Citeşte şi: SHELL. Lovitură grea pentru Kremlin: anunță că se RETRAGE de pe piața rusească. Diaconescu: Solidaritate neinfluențată de stat

Compania intenționează să iasă de pe piața rusă în etape.

Ca prim pas imediat, compania va opri toate achizițiile spot de petrol rusesc.

Pe 8 martie 2022, gigantul britanico-olandez Shell și-a anunțat intenția de a renunța treptat afacerile din Rusia, inclusiv extragerea petrolului, producția de produse petroliere,  extracția de gaze naturale, precum și producția de gaze naturale lichefiate (GNL), în conformitate cu noile orientări ale acestora. guvernele, scrie Globe Newswire.

Cristian Diaconescu remarcă faptul că multinaționalele care decid să renunțe la afacerile din Rusia o fac din proprie inițiativă.

”O situație extrem de interesantă pentru că deciziile politice privind instituirea sancțiunilor nu sunt urmate, mai ales în lumea liberă, de deciziile multinaționalelor. Cu toate acestea, solidaritatea companiilor crește și întăresc sancțiunile așa cum sunt decise politic”, a declarat oficialul.

Care sunt deciziile Shell

În special, se raportează că, ca prim pas imediat, compania va opri toate achizițiile spot de țiței rusești. 

De asemenea, compania își va închide benzinăriile și producția de combustibil și lubrifianți pentru aviație în Rusia.

„Suntem foarte conștienți de faptul că decizia noastră de săptămâna trecută de a achiziționa un lot de țiței rusesc pentru prelucrare în produse precum benzină și motorină, în ciuda faptului că a fost luată din perspectiva siguranței aprovizionării, a fost una greșită și noi ne cerem scuze, am spus deja că vom canaliza profiturile din volumele limitate rămase de petrol rusesc, pe care le vom rafina într-un fond special. Vom lucra cu partenerii de ajutor și agențiile umanitare în următoarele zile și săptămâni pentru a determina de unde pot fi canalizați cel mai bine banii. acest fond pentru a atenua consecințele teribile pe care acest război le are pentru poporul Ucrainei”, a declarat CEO-ul Shell, Ben van Beurden.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel