Fostul confident al prințesei Diana a primit scuze și despăgubiri

Mara Ivan |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Este decizia instanței
Este decizia instanței

Nu se precizează valoarea acestor despăgubiri, dar se pare că suma este consistentă. A plătit-o un tabloid britanic. 

Paul Burrell, fostul majordom şi confident al prinţesei Diana, a obţinut scuze publice şi despăgubiri din partea editorului tabloidului Daily Mirror pentru accesarea ilegală a mesageriei sale telefonice şi pentru "invadarea repetată a vieţii sale private", a anunțat presa internațională. 

În faţa magistraţilor de la Înalta Curte din Londra, Mirror Group Newspapers şi-a asumat responsabilitatea pentru interceptări telefonice ilegale comise între anii 1995 şi 2008, care au avut loc iniţial în timpul divorţului prinţesei Diana de actualul rege Charles al III-lea şi, apoi, după moartea prinţesei, decedată la Paris în urma unui accident de automobil în 1997.

Prezentând "scuzele sincere" ale clientului său, avocatul grupului media, Alexander Vakil, a recunoscut "suferinţa cauzată prin obţinerea unor informaţii private şi prin accesul la mesageria sa vocală". El a adăugat că editorul tabloidului Daily Mirror a promis "să nu mai repete niciodată astfel de fapte". 

Nici una dintre părți nu a dezvăluit însă valoarea despăgubirilor achitate.

La începutul anilor 2000, presa britanică a fost zguduită de un uriaș scandal provocat de ascultarea ilegală a unor mesagerii telefonice, fapt care a dus la închiderea în 2011 a tabloidului News of the World, în timp ce Daily Mirror a fost condamnat în 2015 să plătească despăgubiri record unor celebrităţi.

Avocatul lui Paul Burrell, Francis Leonard, s-a concentrat pe efectele generate de acele ascultări ilegale recunoscute de tabloidul cu opinii de stânga: "În timpul vieţii Dianei, activităţile acuzatului au dus la deteriorarea relaţiei (dintre Burrell şi prinţesa britanică), întrucât ea credea în mod eronat că informaţii personale deosebit de sensibile erau divulgate către presă".

Acele ascultări ilegale ar fi perturbat şi relaţia cu avocaţii lui, atunci când fostul majordom a fost acuzat că ar fi furat sute de obiecte personale ale prinţesei Diana după moartea acesteia, acuzaţii de care a fost însă exonerat ulterior.

În plus faţă de ascultarea ilegală a mesageriei sale vocale, în cel puțin trei rânduri mai mulţi detectivi privaţi au fost angajaţi de directorii de la Daily Mirror pentru a obţine informaţii de la fostul majordom, au subliniat avocaţii acestuia.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel