Formularul PLF va fi eliminat. ”Sunt încă state care au menținut această măsură”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache | Dată: 11 Martie 2022, 16:10 | Categorie: Social

România elimină complet formularul digital de localizare a pasagerilor, la intrarea în țară.

România elimină formularul digital de localizare a pasagerilor, la intrarea în țară. Formularul PLF ar putea fi, însă, cerut la ieșire, în funcție de destinație.

În condițiile în care starea de alertă s-a terminat în România, a fost eliminat complet și formularul digital de intrare în România, a spus, vineri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

„Trebuie să facem mențiunea că sunt încă state care au menținut această măsură. Așadar, cetățenii care călătoresc din România către alte state vor trebui să verifice, așa cum s-a întâmplat și până acum, dacă statele în care călătoresc sau prin care tranzitează solicită completarea în continuare a unui astfel de formular. Nu este necesar pentru intrarea în România, dar este foarte posibil în perioada următoare să existe țări care să solicite în continuare completarea acestui formular”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunțase că formularul a fost eliminat din 9 martie, după care purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a revenit, spunând că trebuie totuși completat până la abrogarea OUG 129/2021.

Masca nu mai este obligatorie. Regulile SANITARE le stabilesc organizatorii evenimentelor

Autoritățile nu mai pot impune reguli pentru organizarea evenimentelor private, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care precizează că nu va mai exista cadru legislativ după ridicarea stării de alertă: „Regulile pe care le stabilesc organizatorii și participanții vor exista acolo”.

„Regulile pe care le stabilesc organizatorii și participanții vor exista acolo (la evenimentele private-n.r.)”, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

El spune că autoritățile nu vor mai avea la dispoziție un instrument legislativ să impună reguli.

„Dar, în mod evident, comportamentul, inclusiv la aceste evenimente private, mai ales dacă participă foarte multe persoane, o anumită distanțare, igiena mâinilor cred că este important”, conchide Rafila.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite