Folosești uscătorul de mâini? După ce vezi acest experiment, te vei răzgândi

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: pexels, cdc
Foto: pexels, cdc

Cineva a decis să investigheze dacă uscătorul de mâini ”imprăștie” bacteriile prin încăpere.

Să-ți usuci mâinile scuturându-le prin aer ar putea fi de fapt cel mai bun mod de a le menține curate după ce te-ai spălat pe mâini, conform rezultatelor unui mini-experiment, făcut de un bărbat.

Mai exact, americanul Dallin Lewis a decis să investigheze dacă uscătoarele de mâini pot fi un loc unde proliferează bacteriile. Pentru a afla acest lucru, bărbatul a ținut câteva mostre sub uscător pentru câteva secunde într-o toaletă publică, o benzinărie, un cinematograf și un magazin din statul american Utah.

După ce a ținut mostrele la incubator pentru trei zile, a descoperit că acestea erau pline de bacterii și ciuperci și creaseră pete albe, galbene și negre. De asemenea, a observat că uscătorul de mâini din toaleta publică a fost cel mai contaminat.

Lewis a făcut un pas mai departe pentru că a vrut să afle câte bacterii colectăm când ne uscăm natural mâinile. A fluturat mostrele prin aer pentru a imita mișcarea mâinilor pentru a elimina apa. Acel bol a rămas complet curat.

Creatorul acestui studiu interesant și-a împărtășit rezultatele pe TikTok și a spus că sunt mult mai rele decât se aștepta.

”Am făcut multe teste similare pentru creșterea bacteriilor pe diferite suprafețe, telefoanele și pompele de benzină sunt probabil printre cele mai rele, dar uscătorul de mâini a fost atât de rău!”, spune acesta.

Nu au fost efectuate teste pentru a determina ce tip de bacterii și ciuperci sunt prezente în uscătoare. La fel, Dallin nu a studiat efectele uscarii mainilor cu un prosop de hartie.

Cu toate acestea, experții spun că este crucial să vă uscați mâinile după spălare, deoarece multor tipuri de bacterii le place să crească în locuri calde și umede. E.coli este doar una dintre bacteriile care prosperă pe suprafețele umede și poate provoca intoxicații alimentare. Cercetările anterioare au arătat că 85% dintre germenii răspândiți de oameni pe suprafețele contaminate apar atunci când mâinile sunt încă umede.

Cum să te speli pe mâini

Spălarea mâinilor este una dintre cele mai ușoare modalități de a te proteja pe tine și pe ceilalți de boli precum toxiinfecțiile alimentare și gripa. Ar trebui să vă spălați mâinile timp de aproximativ 20 de secunde, astfel:

1. Udați-vă mâinile cu apă.

2. Aplicați suficient săpun pentru a vă acoperi mâinile.

3. Frecați-vă mâinile.

4. Frecați dosul celeilalte mâini cu o mână și curățați între degete. Faceți același lucru cu cealaltă mână.

5. Frecați-vă mâinile și curățați-vă între degete.

6. Frecați dosul degetelor de palma mâinii opuse. Faceți același lucru cu cealaltă mână.

7. Frecați degetul mare cu cealaltă mână. Faceți același lucru cu celălalt deget mare.

8. Frecați vârfurile degetelor de palma celeilalte mâini. Faceți același lucru cu cealaltă mână.

9. Spălați-vă mâinile cu apă.

10. Uscați-vă mâinile complet cu un prosop de unică folosință.

11. Folosiți un prosop de unică folosință pentru a închide robinetul.

Dacă nu aveți acces imediat la apă și săpun, utilizați un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool, dacă este disponibil.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel