Focar de COVID în secţia de Psihiatrie a SJU Alba Iulia. 18 pacienţi şi 10 cadre medicale infectate

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Fotografie creată de CDC, de la Pexels
Fotografie creată de CDC, de la Pexels

Un număr de 18 pacienţi şi 10 cadre medicale de la Secţia de Psihiatrie acuţi a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia au fost confirmaţi cu COVID-19, cu forme uşoare sau asimptomatice, a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al SJU Alba Iulia, Alexandra Mateş.

Potrivit acesteia, cele 28 de cazuri au fost înregistrate începând cu data de 10 ianuarie, la 18 pacienţi, un medic, 4 asistenţi, 3 infirmieri, un brancardier şi un îngrijitor de curăţenie. Dintre cadrele medicale infectat, 4 erau nevaccinate.

"Personalul medical infectat este în izolare la domiciliu, cu forme uşoare de boală (asimptomatici sau simptomatologie uşoară). Pacienţii infectaţi au prezentat, de asemenea, forme asimptomatice sau forme uşoare de boală (unii au fost vaccinaţi). Dintre pacienţi, şapte au fost transferaţi la Spitalul Aiud (Psihiatrie COVID), doi la Boli Infecţioase (SJU), unul la Spitalul Orăşenesc Cugir, iar opt au fost externaţi şi sunt în izolare la domiciliu", a precizat Alexandra Mateş.

Ea a arătat că a fost testat şi restul personalului, precum şi ceilalţi pacienţi, fiind efectuată, totodată, şi dezinfecţia secţiei.

"În prezent, în secţie sunt internaţi 13 pacienţi, toţi testaţi negativ. Se va monitoriza în continuare evoluţia situaţiei şi se va repeta testarea PCR la cei care este necesar. Niciunul dintre pacienţi sau personal nu a prezentat forme medii sau severe de boală", a spus purtătorul de cuvânt al SJU Alba Iulia. 

Situația COVID-19 în România

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 19.371 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 278 mai puțin decât în ziua anterioară. 1.906 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 59.525 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 21.01.2022 (10:00) – 22.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 48 de decese (23 bărbați și 25 femei), dintre care 4 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj,  Galați, Harghita, Maramureș, Neamț,  Olt, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 48 de decese, 5 au fost înregistrate la categoria de vârstă  50-59 ani, 10 la categoria de vârstă 60-69 ani, 14 la categoria de vârstă 70-79 ani și 19 la categoria de vârstă peste 80 ani.

46 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, un pacient decedat nu a prezentat comorbidități, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel