Focar de Covid-19 la fabrica Apple din China. Muncitorii au fugit de frică să nu rămână carantinați cu forța

Autorul articolului: Alexandru Negrici |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursă foto: Pexels (Mateusz Dach)
Sursă foto: Pexels (Mateusz Dach)

Muncitorii au evadat din cea mai mare fabrică de asamblare iPhone a Apple din China, după ce un focar de Covid a forțat personalul să se închidă la locul de muncă.

 

Videoclipul distribuit online a arătat aproximativ 10 oameni sărind un gard în afara fabriciiFoxconn, din orașul Zhengzhou, notează BBC.

Chinezii și întreprinderile continuă să se confrunte cu politica rigidă zero-Covid a președintelui Xi Jinping.

Nu este clar câte cazuri de Covid au fost identificate în fabrică.

Cu toate acestea, în ultima săptămână, Zhengzhou, capitala provinciei Henan din China, a raportat 167 de infecții cu transmitere locală - în creștere față de cele 97 înregistrate săptămâna anterioară, potrivit agenției de presă Reuters.

Ca urmare, orașul de aproximativ 10 milioane de locuitori a fost parțial blocat, deoarece China continuă să folosească măsuri stricte de lockdown pentru a face față Covid.

Foxconn, care acționează ca furnizor pentru Apple, are sute de mii de lucrători în complexul său Zhengzhou și nu a furnizat un număr oficial al numărului de persoane infectate.

Compania din Taiwan a susținut duminică că nu va împiedica lucrătorii să plece.

Cu toate acestea, în imaginile distribuite pe rețelele de socializare chineze și de corespondentul BBC pentru China, Stephen McDonnell, se presupune că muncitorii au fost filmați evadând de pe teren, în încercarea de a evita să fie prinși în transportul public.

Lucrătorii au susținut, de asemenea, că zona din jurul fabricii a fost închisă zile întregi, lucrătorii cu Covid-pozitivi fiind supuși testelor zilnice și carantinelor pentru a se încerca ținerea sub control a focarului.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel