Foametea a pus stăpânire pe Coreea de Nord. Unii se sinucid sau pur și simplu mor de foame

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Economie
Coreea de Nord / Foto: Pxfuel
Coreea de Nord / Foto: Pxfuel

Vești înfiorătoare vin dinspre Corea de Nord. Jurnaliștii BBC au aflat că oamenii din această țară au început să moară de foame.

Declarații exclusive obținute de BBC arată că în interiorul celui mai izolat stat din lume arată că situația este cea mai gravă din anii 1990 încoace, spun experții.

Guvernul și-a sigilat granițele în 2020, tăind aprovizionarea vitală. De asemenea, a înăsprit controlul asupra vieții oamenilor, conform BBC.

Oficialii de la Phenian în schimb au declarat pentru BBC că au prioritizat întotdeauna interesele cetățenilor.

BBC a intervievat în secret trei oameni obișnuiți din Coreea de Nord, cu ajutorul organizației Daily NK, care operează o rețea de surse în țară. Aceștia au spus că, de la închiderea frontierei, se tem că vor muri de foame sau vor fi executați pentru că au încălcat regulile. Este extrem de rar să auzim astfel de declarații de la persoane care trăiesc în Coreea de Nord.

O femeie care locuiește în capitala Phenian a spus că a cunoscut o familie de trei persoane care a murit de foame în acasă. "Am bătut la ușa lor pentru a le da apă, dar nu a răspuns nimeni", a spus femeia. Când autoritățile au intrat înăuntru, i-au găsit morți, a spus ea. 

Un muncitor în construcții care locuiește în apropierea graniței chineze, a povestit pentru BBC că rezervele de hrană erau atât de scăzute încât cinci persoane din satul său au murit de foame.

"La început, mi-a fost teamă să nu mor de Covid, dar apoi am început să mă îngrijorez că voi muri de foame", a spus el.

Coreea de Nord nu a fost niciodată capabilă să producă suficientă hrană pentru cei 26 de milioane de locuitori ai săi. Când și-a închis granița în ianuarie 2020, autoritățile au încetat să mai importe cereale din China, precum și îngrășăminte și utilaje necesare pentru a cultiva cereale.

Între timp, autoritățile au fortificat frontiera cu garduri, în timp ce, potrivit rapoartelor, au ordonat gărzilor să împuște pe oricine încearcă să treacă. Acest lucru a făcut aproape imposibilă introducerea ilegală de alimente pentru a le vinde pe piața neagră, unde majoritatea nord-coreenilor își fac cumpărăturile.

Un comerciant de pe piața din nordul țării le-a spus jurnaliștilor britanici că aproape trei sferturi din produsele din piața sa locală obișnuiau să provină din China, dar că aceasta era "goală acum".

Această persoană, ca și alții care își câștigă existența vânzând produse de contrabandă de peste graniță, a văzut cum cea mai mare parte a veniturilor sale a dispărut și a povestit că familia ei nu a avut niciodată atât de puțin de mâncare și că, recent, oamenii au bătut la ușa ei cerându-i mâncare pentru că le era foarte foame.

O altă persoană din Phenian a povestit că a auzit de oameni care s-au sinucis acasă sau au dispărut în munți pentru a muri, pentru că nu mai puteau trăi.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel