Flacăra olimpică va ajunge la Festivalul de la Cannes pe 21 mai

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Flacăra olimpică va ajunge la Festivalul de la Cannes pe 21 mai
Flacăra olimpică va ajunge la Festivalul de la Cannes pe 21 mai

Flacăra olimpică va urca treptele Festivalului de Film de la Cannes în data de 21 mai, fiind purtată de către sportivul paralimpic francez Arnaud Assoumani, au anunţat, luni, organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris, citaţi de AFP.

"Paris 2024, în colaborare cu primăria din Cannes, va primi flacăra olimpică la Festival pe covorul roşu", se arată într-un comunicat, în timp ce renumitul festival îşi deschide porţile marţi şi se va încheia pe 25 mai.

Pe 21 mai va fi proiectat în cursul serii şi filmul "Olimpice! Franţa Jocurilor", un documentar de Mickael Gamrasni.

Conform preşedintei Festivalului, Iris Knobloch, filmul va retrasa "un secol de participări la Jocurile Olimpice, care au marcat pentru totdeauna memoria noastră colectivă".

Campioni olimpici şi paralimpici precum David Douillet, Guy Drut, Jean Galfione, Celine Gerny, Laura Flessel, Laure Manaudou şi Cedric Nankin vor fi prezenţi la eveniment.

Flacăra olimpică va reveni apoi la Cannes pe 18 iunie, în cadrul periplului său în Franţa ce se va încheia în ziua deschiderii Jocurilor, pe 26 iulie la Paris.

Flacăra olimpică, care a sosit miercurea trecută cu fast la Marsilia, a început joi periplul său în al doilea oraş ca mărime din Franţa, continuându-şi vineri parcursul de-a lungul Franţei trecând prin departamentul Var, marţi urmând să traverseze Corsica.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel