Flacăra olimpică a strălucit pe covorul roșu al Festivalului de la Cannes

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
FOTO: Freepik @inkdrop
FOTO: Freepik @inkdrop

Flacăra olimpică a ajuns marți pe covorul roșu al celei de-a 77-a ediții a Festivalului de la Cannes, purtată de un grup de sportivi de elită îmbrăcați în ținută de gală, relatează AFP.

Pe muzica lui Vangelis din filmul "Carele de foc" din 1981, temă folosită frecvent ca fundal sonor pentru ceremoniile de înmânare a medaliilor, sportivii au apărut în jurul orei locale 18:05, aclamați de public.

Cu 99 de zile înaintea Jocurilor Paralimpice (28 august-8 septembrie), patru sportivi care s-au remarcat în competițiile paralimpice au avut onoarea de a purta torța olimpică.

Arnaud Assoumani, campion paralimpic la săritura în lungime în 2008 la Beijing, a făcut primii pași pe covorul de la Cannes, purtând un costum și papion, ridicând torța spre cer. El a fost urmat de Alexis Hanquinquant, medaliat cu aur la paratriatlon la Tokyo în 2021, apoi de Nelia Barbosa, vicecampioană paralimpică la kaiac în Japonia, și de Marie Patouillet, dublă medaliată cu bronz la paraciclism în 2021.

Întâmpinat de delegatul general al festivalului, Thierry Fremaux, preşedintele Comitetului de organizare a JO de la Paris 2024, Tony Estanguet, sportivi şi foşti sportivi precum Marie-Jose Perec (atletism), Thierry Rey (judo) şi Iliana Rupert (baschet), au purtat apoi emblema Jocurilor.

Cu această ocazie a fost proiectat în cursul serii şi filmul "Olimpice! Franţa Jocurilor", un documentar de Mickael Gamrasni.

Conform preşedintei Festivalului, Iris Knobloch, filmul retrasează "un secol de participări la Jocurile Olimpice, care au marcat pentru totdeauna memoria noastră colectivă".

Campioni olimpici şi paralimpici precum David Douillet, Guy Drut, Jean Galfione, Celine Gerny, Laura Flessel, Laure Manaudou şi Cedric Nankin au fost prezenţi la eveniment.

Flacăra olimpică va reveni apoi la Cannes pe 18 iunie, în cadrul periplului său în Franţa ce se va încheia în ziua deschiderii Jocurilor Olimpice, pe 26 iulie, la Paris.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel