Filmul biografic despre Bob Marley, ''Bob Marley: One Love'', aduce mesajul muzicianului noilor generaţii

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Familia lui Bob Marley speră că noul film biografic dedicat legendei muzicii reggae va aduce din nou în atenţia publicului asupra acestuia.

Bob Marley: One Love este produs de soţia muzicianului, Rita Marley, alături de copiii cântăreţului, Ziggy şi Cedella, iar producătorul executiv este Brad Pitt.

Pelicula este regizată de Reinaldo Marcus Green, cunoscut pentru King Richard, şi îi are în distribuţie pe actorii britanici Kingsley Ben-Adir şi Lashana Lynch, care dau viaţă pe ecran lui Bob şi Ritei Marley.

(A fost realizat) în principal pentru a-i împărtăşi mai mult mesajul, pentru a-i pune mesajul într-un mediu diferit, filmul, pentru a ajunge la o generaţie diferită, a spus Ziggy Marley, cu prilejul participării marţi la premiera filmului, care a avut loc la Londra.

'One love' este un mesaj pozitiv lansat în lumea largă. Despre asta este vorba, despre mesaj, a adăugat el.

"Descoperirea adevăraţii vulnerabilităţi a lui Bob"

Bob Marley, celebru pentru hituri precum No Woman, No Cry, Jamming şi I Shot the Sheriff, interpretate alături de The Wailers, s-a născut în Jamaica în 1945. El a murit de cancer în 1981, la vârsta de 36 de ani.

Filmul începe cu secvenţa din oraşul Kingston, în 1976, când Marley planificase un concert dedicat păcii ca răspuns la neînţelegerile politice şi violenţei acelor vremuri. Muzicianul se mută apoi la Londra, după ce atât el, cât şi Rita supravieţuiesc unei tentative de asasinat şi înregistrează albumul Exodus.

Prin procedeul flashback-urilor, pelicula rememorează momente din copilăria şi tinereţea lui Marley.

Ben-Adir, care l-a interpretat pe Malcolm X în One Night in Miami, precum şi pe Barack Obama în The Comey Rule, se pregătea pentru rolul lui Marley încă din timpul filmărilor pentru Barbie, peliculă în care a interpretat unul dintre Keni.

Interpretarea cu pricepere a manierismelor şi felului de a vorbi al lui Marley, în creolă jamaicană, nu a fost un demers uşor, a spus actorul de 37 de ani. Totul, vorbirea, muzica, descoperirea adevăraţii vulnerabilităţi a lui Bob. Era un bărbat dur, dar şi un gentleman. Putea fi în mai multe feluri, a spus el. Eu nu cânt, aşa că a trebuit să învăţ totul despre muzică", a adăugat actorul, conform Agerpres.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel