Filmele Marvel revin în cinematografele din China, după patru ani în care au lipsit: "Este greu de crezut!"

Ema Apostu | Dată: 18 ian 2023, 15:20 | Categorie: Știri
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Tima Miroshnichenko)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Tima Miroshnichenko)

După aproape patru ani de absenţă, filmele Marvel vor reveni în cinematografele din China. 

Anunțul a fost făcut de studioul american spre bucuria fanilor chinezi ai francizei, relatează AFP. Filmele cu supereroi Marvel, extrem de populare în ţara asiatică, au lipsit din cinematografele chineze de la lansarea filmului "Spider-Man: Far from Home", în iulie 2019. China autorizează lansarea în cinematografe doar a câtorva zeci de lungmetraje străine în fiecare an.

În speranţa de a obţine o autorizaţie pe uriaşa piaţă chineză, studiourile de la Hollywood îşi asumă uneori tăierea anumitor scene considerate prea violente, cu prea multă nuditate, deranjante sau considerate sensibile din punct de vedere politic de către autorităţile chineze, scrie Agerpres.

Studiourile Marvel, deţinute de gigantul american Disney, a anunţat marţi lansarea pe 7 februarie în China a filmului "Black Panther: Wakanda Forever".

După zece zile va fi lansată şi ultima sa producţie "Ant-Man and the Wasp: Quantumania", a precizat Marvel pe reţeaua de socializare Weibo.

"Este greu de crezut (...) Mi-a fost atât de dor de universul Marvel", a comentat miercuri un internaut.

Cinematografele, la fel ca alte locuri de divertisment, au fost printre primele care s-au închis în China în timpul epidemiei de COVID-19. Sălile de cinema au fost apoi autorizate să se redeschidă, însă cu o limitare drastică a numărului de spectatori pentru a evita contaminarea - o situaţie care nu i-a încurajat pe chinezi să meargă la cinematografe.

Ridicarea majorităţii restricţiilor sanitare în China luna trecută marchează o revenire treptata la normalitate în ţară.

"Ant-Man and the Wasp: Quantumania" va fi lansat în cinematografele din China în aceeaşi zi ca şi în Statele Unite.

Compania Marvel, cumpărată în 2009 de grupul Disney, deţine drepturile de autor pentru numeroşi supereroi care provin din benzile desenate create de Stan Lee (Avengers, Black Panther, etc.) şi are acces, de asemenea, la personaje administrate de compania 21st Century Fox (în special supereroii X-Men), pe care Disney a achiziţionat-o în martie 2019.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite