Fiica consilierului lui Putin, Alexander Dugin, a fost ucisă. Tatăl și-a pus mâinile în cap când a văzut scena (Video)

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri

Mașina fiicei unui apropiat al Kremlinului a explodat. Se crede că atacul îl viza, de fapt, pe el. 

Fiica unui aliat și apropiat al președintelui rus Vladimir Putin ar fi fost ucisă în apropiere de Moscova. Potrivit presei de stat, Darya Dugina a murit după ce mașina ei a explodat și a izbucnit în flăcări în timp ce conducea spre casă. Se crede că tatăl ei, filozoful rus Alexander Dugin, cunoscut drept „creierul lui Putin”, ar fi putut fi ținta inițială a atacului, scrie BBC.

Dugin este un ideolog ultra-naționalist proeminent despre care se crede că este apropiat de președintele rus. Potrivit publicației ruse 112, cei doi urmau să se întoarcă de la un eveniment sâmbătă seara în aceeași mașină, înainte ca domnul Dugin să ia decizia de a călători separat de fiica sa în ultimul moment. Imaginile neverificate postate pe Telegram par să-l arate pe domnul Dugin urmărind șocat sosirea serviciilor de urgență la locul incendierii mașinii. BBC nu a putut verifica în mod independent filmările.

Autoritățile ruse nu au confirmat decesul femeii

Agențiile de aplicare a legii au confirmat agenției de presă Tass că un șofer de sex feminin a murit când un SUV a explodat în satul Bolshiye Vyazemy, dar nu au oferit alte detalii. Până acum nu a existat niciun comentariu oficial din partea autorităților ruse. În ciuda faptului că nu deține o funcție oficială în guvern, tatăl lui Dugina este un aliat apropiat al președintelui rus și a fost chiar numit „Rasputinul lui Putin”.

Fiica filozofului, Darya Dugina, a fost ea însăși o jurnalistă proeminentă care a susținut vocal invadarea Ucrainei. La începutul acestui an, ea a fost sancționată de autoritățile din SUA și Marea Britanie, care au acuzat-o pe tânăra de 30 de ani că a contribuit la „dezinformarea” online în legătură cu invazia Rusiei. În mai, într-un interviu, ea a descris războiul drept o „ciocnire a civilizațiilor” și și-a exprimat mândria de faptul că atât ea, cât și tatăl ei au fost sancționați de Occident.

Alexander Dugin a fost sancționat de SUA în 2015 pentru presupusa sa implicare în anexarea Crimeei de către Rusia. Scrierile sale sunt creditate cu o influență profundă asupra viziunii despre lume a lui Vladimir Putin și este considerat a fi un arhitect intelectual principal al ideologiei ultra-naționaliste la care aderă mulți din Kremlin. De ani de zile, Dugin a cerut Moscovei să se afirme mai agresiv pe scena globală și a sprijinit acțiunea militară rusă în Ucraina.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel