FIFA schimbă regulile ÎMPRUMUTULUI de jucători. Condiții mai stricte pentru ”incubatoarele” de jucători

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Sport
Foto: pexels, Patrick Case
Foto: pexels, Patrick Case

Noul regulament FIFA va scădea numărul de împrumuturi între cluburi.

Forul de conducere al fotbalului mondial vrea să încurajeze dezvoltarea jucătorilor și să a prevină acapararea acestora.

Consiliul FIFA s-a reunit înaintea celui de-al 72-lea Congres ordinar de la Doha, Qatar și a adoptat un nou regulament menit să limiteze numărul de împrumuturi pe care le poate face un club.

Măsura se pare că vizează, în special cluburile mari, care nu vor mai putea cumpăra zeci de jucători pe care să-i împrumute la alte cluburi în ideea că unii dintre sportivi vor crește ca valoare și vor fi aduși, în sezoanele următoare, la echipa care i-a cumpărat.

Astfel, începând din sezonul viitor, cluburile vor avea dreptul la opt achiziții internaționale sub formă de împrumut în cadrul echipei și opt împrumuturi către alte echipe, scrie mediafax.

Numărul va scădea la șapte în anul următor și apoi va rămâne la șase începând cu 2024-25. Noile reglementări intră în vigoare de la 1 iulie.

Cu toate acestea, jucătorii crescuți de propriul club și cei sub 21 de ani sunt scutiți de aceste reguli.

De asemenea, regulamentul include introducerea unei durate minime a unui contract de împrumut, care ar urma să fie între două ferestre de transfer, în timp ce durata maximă va fi de un an.

FIFA a adăugat că un club poate avea doar maximum trei profesioniști împrumutați la un singur club și maximum trei profesioniști împrumutați de la un singur club. De asemenea, este interzisă „subîmprumutarea" jucătorilor la un al treilea club.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel