FIFA a EXCLUS Rusia de la Cupa Mondială. Toate echipele rusești sunt suspendate

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Sport

FIFA a amânat meciul Ucraina - Suedia și a exclus Rusia de la Cupa Mondială.

Biroul Comitetului de organizare al FIFA a luat decizii cheie în legătură cu meciurile din play-off-ul european pentru Cupa Mondială FIFA Qatar 2022.

Astfel, partida Scoția Ucraina a fost amânată.

Polonia a fost desemnată califcată în finalala play-off-ului, în dauna Rusiei

Ca urmare a deciziei din 28 februarie 2022 de a suspenda toate echipele rusești de la participarea la competițiile FIFA și UEFA, Biroul Comitetului de organizare al FIFA a decis ca Polonia să fie declarată direct calificată pentru finala din Grupa B, care va avea loc la 29 martie 2022, în care va înfrunta câștigătoarea meciului dintre Suedia și Republica Cehă. Polonia ar fi trebuit să întâlnească Rusia.

În urma consultării cu UEFA și cu asociațiile membre ale FIFA participante, forul mondial a decis amânarea meciului Scoția – Ucraina, din cadrul grupei A a play-off-ului de califucare la Cupa Mondială.

La 3 martie 2022, Asociația Ucraineană de Fotbal a solicitat în scris FIFA ca meciul de calificare să fie reprogramat din cauza imposibilității de a organiza atât deplasarea, cât și pregătirea unei echipe în circumstanțele actuale.

În urma consultării cu UEFA și cu cele patru asociații membre participante în grupa A din cadrul play-off-ului de calificare europeană, s-a convenit în unanimitate, în spiritul solidarității, să se accepte această cerere.

Meciul dintre Scoția și Ucraina, programat inițial pentru 24 martie 2022, va fi acum amânat pentru fereastra existentă din iunie și, în consecință, meciul dintre câștigătoarele dintre Scoția și Ucraina și Țara Galilor și Austria va fi, de asemenea, amânat pentru aceeași fereastră.

S-a convenit, de asemenea, că meciul dintre Țara Galilor și Austria va rămâne așa cum a fost programat la 24 martie 2022, din cauza necesității de a limita perturbarea meciurilor deja programate pentru fereastra din iunie, într-un calendar deja aglomerat.

Părțile relevante analizează în prezent programe alternative pentru echipele afectate în fereastra din martie. În mod similar, detaliile meciurilor reprogramate vor fi anunțate în timp util, iar fereastra din calendarul meciurilor internaționale din iunie va fi adaptată, după caz, pentru echipele în cauză, odată ce aceste detalii vor fi finalizate.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel