Festivități istorice în UK. Jubileul de Platină, celebrat de de zeci de mii de persoane

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social

Festivităţile istorice ce au marcat 70 de ani de domnie a suveranei britanice au fost încununate cu un concert de amploare organizat în onoarea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

La sfârșitul festivităților, Regina a avut alături doar şapte membri ai familiei sale: Prinţul de Wales, Ducele de Cambridge şi Prinţul George, două viitoare regine - Ducesa de Cornwall şi Ducesa de Cambridge, precum şi Prinţesa Charlotte şi Prinţul Louis.

În timp ce suverana păşea încet şi cu grijă pe faimoasa faţadă, Charles şi-a pus mâna pe cotul mamei sale, ghidând-o în timp ce aceasta îşi folosea bastonul. Într-o ţinută verde viu, ea i-a salutat zâmbind pe cei adunaţi în faţa palatului şi a privit spre zecile de mii de oameni care au aşteptat pe bulevardul The Mall, în speranţa de a o vedea pe şefa statului, în vârstă de 96 de ani.

Grupul Queen + Adam Lambert au deschis concertul organizat pe trei scene în faţa Palatului Buckingham, creând o experienţă de 360 de grade, iar diva americană Diana Ross, în vârstă de 78 de ani, a încheiat evenimentul, două ore şi jumătate mai târziu, cu primul său spectacol live susţinut în Marea Britanie în ultimii 15 ani.

Printre artiştii şi celebrităţile care au venit se numără Alicia Keys, Duran Duran, Andrea Bocelli, compozitorul Hans Zimmer (care a compus mai ales coloana sonoră a celui de-al 25-lea film din seria "James Bond"), cântăreţele britanice Ella Eyre, Mabel şi Mimi Webb, naturalistul David Attenborough, jucătoarea de tenis campioană Emma Răducanu, fostul fotbalist David Beckham şi actriţa Julie Andrews.

Elton John a înregistrat, la rândul său, un omagiu special.

Festivităţile ce au marcat Jubileul de Platină al reginei s-au desfăşurat până duminică, de-a lungul unui weekend prelungit de patru zile.


În timpul apariţiei finale a reginei, un cor de celebrităţi, printre care Sir David Jason, Harry Redknapp, Sir Cliff Richard, Sandie Shaw şi Felicity Kendal, a luat parte la o interpretare a melodiei God Save The Queen, imnul naţional de fapt al Regatului Unit. În timp ce se cânta imnul naţional, regina a contemplat scenele din faţa ei, adâncită în gânduri. Apoi, cu un zâmbet şi câteva gesturi cu mâinile înmănuşate cu mănuşi albe, s-a întors şi a ieşit, trecând înapoi pe uşă, atingându-şi scopul de a fi văzută pentru a fi crezută în mai puţin de trei minute.

Cele patru zile de sărbători au reunit vecini, oraşe şi o mare parte a naţiunii, marcând cei 70 de ani de domnie a celui mai longeviv monarh al ţării. Regina a fost văzută de public în persoană timp de puţin peste 27 de minute pe tot parcursul weekendului. Dar prezenţa ei a fost simţită pe scară largă, iar schiţa de comedie preînregistrată cu ursul Paddington a adus o nouă lumină asupra umorului şi dragostei sale pentru distracţie.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel