Festivalul KINOdiseea începe miercuri. Filme destinate publicului tânăr, cu acces liber

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Sală de cinema
Sală de cinema

Filme, spectacole şi ateliere pentru copiii de toate vârstele vor fi prezentate, în perioada 11 - 15 octombrie, la cea de-a XV-a ediţie a Festivalului internaţional de film pentru publicul tânăr KINOdiseea din București.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor evenimentele din cadrul festivalului vor avea loc la Sala Gloria, Sala Luceafărul, Prăjitoria Buiman şi nJOY Club & Garden.

KINOdiseea aduce, pe lângă cele cinci filme din competiţia Kinodiseea Junior, două proiecţii speciale în cadrul secţiunii Panorama, spectacole pe picioroange, de pantomimă, jonglerii şi magie cu Wizd'Arts şi animatori, baloane modelabile şi pictură pe faţă pentru cei mici.

Intrarea la toate proiecţiile şi evenimentele din cadrul KINOdiseea este liberă, iar programul complet este disponibil pe https://kinodiseea.ro/.

Filmele din competiţia celei de XV-a ediţii a KINOdiseea - Festivalul internaţional de film pentru publicul tânăr sunt producţii curajoase, cu tematici educative şi sociale, care nu intră în reţeaua clasică de distribuţie, apreciate de publicul internaţional şi de criticii de film din întreaga lume şi premiate la festivaluri importante de film pentru publicul tânăr, precum Annecy International Animated Film Festival, Canada China International Film Festival, Montreal International Children's Film Festival, International Film Music Critics Award.

În prima zi evenimentele din cadrul festivalului încep la Sala Gloria, de la ora 9,30, cu un spectacol pe picioroange, urmat, de la ora 10,00, de proiecţia filmului "Zâna florilor şi trolul de piatră", regia Karla Nor Holmback. În acelaşi spaţiu, de la ora 18,00, va fi proiectată pelicula "Aventurile lui Jules în lumea lui Asha", regia Sophie Farkas Bolla.

Pe 12 octombrie, de la ora 9,30, la Sala Gloria este programat un spectacol de jonglerii, iar de la ora 10,00 va putea fi urmărit filmul "Katak - Beluga curajoasă", regia Christine Dallaire-Dupont şi Nicola Lemay, iar de la ora 18,00 este programat filmul "Fantoma din Canterville" - regia Robert Chandler şi Kim Burdon.

Evenimentele celei de-a treia zi de festival debutează la Sala Gloria, de la ora 9,30, cu un spectacol de pantomimă cu Lulu Trăsnea, urmat, de la ora 10,00, de filmul "Fantoma din Canterville" regia Robert Chandler, Kim Burdon, iar de la ora 18,00 de Abbababb!" regia Nanna Kristin Magnusdottir.

La Sala Luceafărul, de la ora 18,30, este programată pelicula "Vremea secretelor", regia Christophe Barratier.

Pe 14 octombrie, de la ora 11,00, la Prăjitoria Buiman, este programat un calup de scurtmetraje, recomandat copiilor cu vârste între 3 şi 6 ani. De la aceeaşi oră, la nJOY Club & Garden va fi prezentat tot un calup de scurtmetraje, recomandat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 18 ani.

La sala Gloria, de la ora 11,00, este programat filmul "Zâna florilor şi trolul de piatră", regia Karla Nor Holmback, urmat, de la ora 12,15, de un atelier de Face painting. De la ora 17,30, este programat un atelier de animatori şi modelaj de baloane, iar de la ora 18,00 un spectacol de magie cu Wizd'Arts.

Tot de la ora 18,00, la Sala Gloria, este programat filmul "Aventurile lui Jules în lumea lui Asha" regia Sophie Farkas Bolla.

Ultima zi a festivalului va fi deschisă, de la ora 11,00, cu calupuri de scurtmetraje la Prăjitoria Buimac şi la nJOY Club & Garden.

De la ora 11,00, vor putea fi urmărite la Sala Luceafărul filmul "Katak - Beluga curajoasă", regia Christine Dallaire-Dupont, Nicola Lemay, şi la Sala Gloria pelicula "Mavka. Zâna Pădurii" regia Oleh Malamuzh, Oleksandra Ruban.

Începând cu ora 12,15, la Sala Gloria va avea loc un atelier de Face painting, alături de doi animatori, iar la Sala Luceafărul, de la ora 13,00, va putea fi urmărit un spectacol de magie cu Wizd'Arts.

Tot la Sala Luceafărul, de la ora 13,00, va putea fi urmărit filmul "Fantoma din Canterville" regia Robert Chandler, Kim Burdon.

Sala Gloria va găzdui, de la ora 17,30 un atelier cu Animatori şi modelaj de baloane.

KINOdiseea se va încheia la Sala Gloria unde, de la ora 18,00, va fi prezentat filmul "Vremea secretelor" regia Christophe Barratier. În deschidere va fi prezentat un spectacol de magie Wizd'Arts.

KINOdiseea este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel