Festivalul Burnign Man. Zecile de mii de participanți, evacuați cu poliția

Stella Soare | Dată: 03 sep 2023, 16:11 | Categorie: Știri
Festivalul Burning man
Festivalul Burning man

Zeci de mii de petrecăreți care participă la festivalul Burning Man din deșertul Nevada, SUA, au fost rugați să se adăpostească și să aibă grijă de proviziile lor de apă și mâncare deoarece niciun vehicul nu poate să ajungă în acest loc după ce o furtună a transformat locul într-o mare de noroi în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Accesul spre și dinspre Black Rock City, locul de desfășurare a festivalului, a fost închis "pentru tot restul evenimentului", au precizat organizatorii într-o declarație pe rețelele de socializare.

"Ploaia din ultimele 24 de ore a creat o situație care a necesitat oprirea completă a circulației vehiculelor", a precizat într-un comunicat Biroul american de gestionare a terenurilor, agenția care controlează terenul pe care are loc evenimentul. "Sunt așteptate mai multe ploi în următoarele zile și condițiile meteo nu se vor îmbunătății suficient de mult pentru a permite vehiculelor să intre în perimetrul festivalului", a precizat acesta.

Terenul pe care se desfășoară acest festival în ultimii 22 de ani, care se află în Deșertul Nevada, a devenit o mare de lut păstos după ploaia care a căzut în noaptea de vineri sopre sâmbătă.

În Black Rock City au căzut peste o jumătate de centimetru de ploaie peste noapte, au estimat organizatorii.

Mai mult de 60.000 de participanți călătoresc în fiecare an spre și dinspre zona care se aflî într-un perimetru izolat din nord-vestul statului Nevada, potrivit site-ului evenimentului, adunându-se în orașul temporar pentru a face artă, a dansa și a se bucura de comunitate. Presa locală a relatat că anul acesta au participat peste 70.000 de oameni la evenimentul din Black Rock City.

Festivalul își trage numele de la evenimentul său culminant, arderea unei structuri mari din lemn numită Omul în penultima noapte.

La acest festival, care a luat naștere ca o mică funcție în 1986 pe o plajă din San Francisco, participă acum și celebrități și persoane influente din social media, a fost programată să se desfășoare între 27 august și 4 septembrie.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience