Femeile vegetariene sunt „mai predispuse să-și fractureze șoldurile”, arată un studiu

Autorul articolului: Alexandru Negrici | Dată: 11 aug 2022, 11:32 | Categorie: Lifestyle
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Femeile care aderă la o dietă vegetariană au mai multe șanse să-și fractureze șoldurile, a descoperit un nou studiu.Fractura de șold, mai des întâlnită la femeile vegetariene. Studiu

Studiul a descoperit că riscul de fractură de șold crește cu o treime (33%) în cazul femeilor vegetariene, în comparație cu cele care mănâncă carne.

Cercetătorii au spus că un posibil motiv pentru acest lucru ar putea fi faptul că vegetarienii „au adesea un aport mai mic de nutrienți care să consolideze sănătatea oaselor și a mușchilor”.

Studiul la scară largă, care a fost publicat în jurnalul BMC Medicine, a analizat 26.000 de femei din Marea Britanie cu vârsta cuprinsă între 35 și 69 de ani și a evaluat riscul de fractură de șold în rândul vegetarienilor, pescatarienilor și consumatorilor ocazionali, în comparație cu femeile care mănâncă carne în mod regulat.

Experții de la Universitatea din Leeds au evaluat datele din studiul UK Women’s Cohort, care urmărește grupul de femei de-a lungul timpului pentru a evalua legăturile dintre dietă și sănătate.

Din grup, peste un sfert (28%) sunt vegetarieni, în timp ce unu la sută sunt vegani.

Pe o perioadă de 20 de ani, cercetătorii au descoperit că au existat 822 de fracturi de șold în rândul femeilor, iar riscul crescut de fractură de șold a fost găsit doar în rândul celor care erau vegetarieni.

„Studiul nostru evidențiază potențialele preocupări cu privire la riscul de fractură de șold la femeile vegetariene”, a spus autorul principal James Webster.

„Cu toate acestea, nu îi avertizează pe oameni să renunțe la dietele vegetariene – ca și în orice dietă, este important să înțelegem circumstanțele personale și ce nutrienți sunt necesari pentru un stil de viață sănătos echilibrat.”

El a adăugat: „Dietele vegetariene au adesea un aport mai mic de nutrienți care consolidează sănătatea oaselor și a mușchilor. Aceste tipuri de nutrienți sunt în general mai abundente în carne și alte produse de origine animală decât în ​​plante, cum ar fi proteinele, calciul și alți micronutrienți.

„Aportul scăzut al acestor nutrienți poate duce la scăderea densității minerale osoase și a masei musculare, ceea ce vă poate face mai susceptibil la riscul de fractură de șold.”

Profesorul coautor Janet Cade a adăugat: „Fractura de șold este o problemă de sănătate globală, cu costuri economice ridicate, care provoacă pierderea independenței, reduce calitatea vieții și crește riscul altor probleme de sănătate.

„Acest studiu este un pas important în înțelegerea riscurilor potențiale pe care dietele pe bază de plante ar putea prezenta pe termen lung.”

Cercetătorii au spus că sunt necesare cercetări suplimentare pentru a evalua dacă ar putea exista rezultate similare găsite în rândul bărbaților.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite