Favoritele la câștigarea Cupei Mondiale din 2022, al 6-lea Turneu Final consecutiv de la care România lipsește

Antonio Grigore |
Data publicării:
| Categorie: Sport
Foto: FIFA World Cup, facebook
Foto: FIFA World Cup, facebook

Cupa Mondială din Qatar FIFA 2022 mai are doar un an până la start. Pentru amatorii de pariuri sportive specialiștii FOX Sports au făcut calculele și au dezvăluit cotele pentru câștigarea Campionatului Mondial de anul viitor.

Cu toate că atât de multe se pot și se vor mai întâmpla de acum și până anul viitor, experții FOX Sports au disecat subiectul referitor la favoritele la câștigarea Cupei Mondiale.

Conform analizei făcute de o echipă a Fox Sports, favorita numărul unul la medaliile de aur și la titlul de campioană mondială este naționala Braziliei, cu o cotă medie de 6.5, ceea ce echivalează cu 15% șanse de a-și adjudeca titlul suprem.

Mondialele, pe ”teren neutru” - o șansă în plus pentru Brazilia

Stu Holden a explicat că faptul că Cupa Mondială nu se va desfășura în Europa este un factor important pentru Brazilia: "Ultima Cupă Mondială pe care au câștigat-o, în 2002, a fost în Coreea de Sud și Japonia. Acum, în Qatar, vor fi în Orientul Mijlociu, departe de Europa, unde echipele europene tind să aibă performanțe bune. ".

Pe locurile imediat următoare, din punct de vedere al caselor de pariuri, se situează ca favorite Franța, cu cota 7 (14% șanse) și Spania și Anglia, cu o cotă de 8.00, adică 12,5% șanse de a câștiga Cupa Mondială.

Franța a dovedit că rămâne un concurent serios, deoarece a învins atât Belgia, cât și Spania, cucerind primul său titlu în UEFA Nations League, în octombrie 2021.

Echipa îl are în frunte pe starul Kylian Mbappé, iar N'golo Kante și Aurelien Tchouamani sunt piese de bază la mijlocul terenului, făcând această echipă să fie greu de învins.

Spania și Anglia sunt și ele cotate cu șanse bune la câștigarea trofeului. Echipa energică și tânără a Spaniei, cu jucători precum Eric García, Unai Simón și Dani Olmo, se plasează și de data aceasta în fruntea plutonului.

Anglia va fi condusă de Harry Kane, câștigătorul Ghetei de Aur din 2018. Englezii speră, de asemenea, că duo-ul de la mijlocul terenului format din Kalvin Phillips și Declan Rice ar putea fi tandemul care să facă o națiune să cânte din nou "It's coming home".

Top 5 favorite este completat de Germania, cu o cotă de 10 (10% șanse), o cotă totuși destul de mare, luând în calcul evoluțiile din ultima vreme a „panzerelor”, care au ieșit din grupele preliminare cu 9 victorii din 10 posibile și au ajuns până în optimi la europeanul din vară.

Celelalte locuri din top 10 sunt ocupate în ordine de Argentina și Italia (cota 11), Belgia (cota 13), Portugalia (cota 17) și Olanda (cota 21), cote valabile în acest moment, în care Italia și Portugalia încă nu au asigurată calificarea.

Citește și: Liga Naţiunilor. Tragere la sorţi, program şi posibilii adversari ai României

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel