Fațada principală a vechii Burse din Copenhaga s-a prăbușit

Autorul articolului: Cristian Cîșleanu |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

S-a prăbușit fațada principală a vechii Burse din Copenhaga.

Joi după-amiază s-a prăbușit fațada principală a vechii Burse din Copenhaga, după ce edificiul a fost devastat marți de un incendiu, anunță serviciile de salvare daneze.

”Din nefericire, faţada aflată de-a lungul Frederiksholms Kanal s-a prăbuşit”, au anunțat serviciile pe X, adăugând că nu au fost raportaţi răniţi şi că zona a fost evacuată.

Potrivit imaginilor difuzate de mass-media daneze, structura s-a prăbușit spre interiorul clădirii și a produs un zgomot enorm. Pentru a limita riscul de prăbușire, de care serviciile de salvare se temeau, fuseseră amplasate containere de-a lungul acestei fațade.

Construită în secolul al XVII-lea

Autoritățile au anunțat la începutul după-amiezii că vineri la prânz urma să se desfășoare o operațiune în care o macara să îndepărteze în principal părți din acoperiș care se prăbușiseră.

Încă nu este cunoscut motivul pentru care a izbucnit incendiul marți, sub acoperișul clădirii, în jurul orei locale 07:30. Jumătate din edificiu a ars.

Vechea Bursă este un punct de reper al Copenhagăi. A fost construită în secolul al XVII-lea și urma să sărbătorească 400 de ani de la înfiinţare anul acesta. Edificiul găzduiește și o vastă colecţie de opere de artă, dintre care câteva sute au fost puse la adăpost, informează agenția AFP, citată de Agerpres.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel