Fără turiști pe aleile private dintr-un cartier celebru din Kyoto. "Nu vrem să facem asta, dar suntem disperaţi"

Autorul articolului: Cristian Cîșleanu |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află mai multe despre decizia autorităților de a interzice accesul turiștilor pe aleile private dintr-un cartier celebru din Kyoto.

Turiştilor le va fi interzis în curând să intre pe aleile private din celebrul cartier al gheişelor din Kyoto, a declarat joi un responsabil al acestui oraş din vestul Japoniei care încearcă să combată efectele turismului excesiv post-pandemic, informează AFP.

Locuitorii din fosta capitală imperială a Japoniei şi-au exprimat de mult timp frustrarea faţă de comportamentul unor turişti, în special în cartierul Gion, care găzduieşte casele în care oferă spectacole "geiko", denumirea locală a gheişelor, şi tinerele lor ucenice, "maiko".

În decembrie anul trecut, consiliul local din Gion a cerut primăriei din Kyoto să ia măsuri împotriva unor comportamente considerate indezirabile, cum ar fi hărţuirea gheişelor. "Gion nu este un parc de atracţii", au declarat membrii consiliului local.

Începând din aprilie, consiliul va cere, de asemenea, turiştilor să stea departe de aleile private, a declarat pentru AFP Isokazu Ota, unul dintre responsabilii săi.

"Nu vrem să facem asta, dar suntem disperaţi", a adăugat el, precizând că vor fi amplasate panouri pentru a-i avertiza pe vizitatori.

Strada principală din Gion, Hanamikoji, care este publică, va rămâne deschisă turiştilor.

Turiștii sunt prea invazivi

Potrivit lui Ota, grupurile de turişti se comportă uneori "ca nişte paparazzi" atunci când gheişele ies de pe aceste alei înguste, de unul sau doi metri lăţime.

De asemenea, el a relatat presei japoneze incidente cum a fost cel în care kimono-ul unei maiko a fost rupt de turişti sau cel în care un muc de ţigară a fost pus în gulerul hainelor uneia dintre ele.

Contrar unor credinţe, gheişele nu sunt prostituate, ci animatoare care îşi distrează clienţii cu dansuri japoneze, spectacole muzicale şi jocuri.

De la ridicarea restricţiilor la frontiere instituite în timpul pandemiei de COVID-19, Japonia a înregistrat un aflux de vizitatori străini, astfel încât ia uneori măsuri împotriva turismului excesiv.

În această vară, pasionaţii de drumeţii montane care vor dori să urmeze cel mai popular traseu amenajat pe Muntele Fuji vor trebui să plătească 12 euro, o măsură care a fost adoptată pentru a reduce aglomeraţia şi a îmbunătăţi normele de siguranţă pe acest vulcan japonez, informează Agerpres.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel