Facebook și Instagram modifică politicile de confidențialitate

Ioan Valerian |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Facebook și Instagram
Facebook și Instagram

Milioane de utilizatori ai produselor Meta, inclusiv Facebook și Instagram, urmează să primească notificări cu privire la politicile de confidențialitate actualizate ale companiei.

Meta spune că modificările sunt concepute pentru a facilita înțelegerea modului în care sunt utilizate informațiile clienților.

Compania a fost anterior criticată de autoritățile de reglementare și de activiști pentru utilizarea datelor clienților.

WhatsApp și alte produse nu sunt acoperite de actualizare.

Meta spune că modificările nu îi vor permite „să colecteze, să utilizeze sau să partajeze datele dumneavoastră în moduri noi”.

Există, totuși, două modificări ale modului în care utilizatorii pot controla modul în care sunt procesate informațiile lor.

O nouă setare le va oferi oamenilor mai mult control asupra cine își poate vedea postările în mod prestabilit. Și controalele existente asupra reclamelor pe care utilizatorii le pot vedea sunt consolidate într-o singură interfață.

De asemenea, compania își actualizează termenii și condițiile.

Michel Protti, directorul de confidențialitate al Meta, a declarat într-o postare pe blog că dorește „să explice mai bine ce se așteaptă de la noi și de la cei care folosesc platformele noastre”.

El a spus că aceasta ar include momentul în care compania poate dezactiva sau închide conturile și detalii suplimentare despre ce se întâmplă atunci când un cont este șters.

Meta spune că oferă, de asemenea, mai multe detalii despre tipurile de terțe părți cu care partajează și primește informații și despre modul în care datele sunt partajate între produsele sale.

Utilizatorii nu trebuie să facă nimic ca răspuns la actualizările politicii pentru a continua să folosească produsele Meta, dar compania spune că persoanele care nu doresc să accepte modificările „sunt libere să părăsească serviciile noastre”.

Modificările, care intră în vigoare la 26 iulie, sunt, spune Meta, o încercare de a reconcilia dorința de a reduce complexitatea politicilor, în timp ce se confruntă cu „mai multă cerere din partea autorităților de reglementare și legislația privind confidențialitatea să fie mai cuprinzătoare”.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel