Facebook și Instagram ar putea introduce abonamente plătite. Cât i-ar costa pe utilizatori

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Facebook și Instagram ar putea introduce abonamente plătite. Cât i-ar costa pe utilizatori/Freepik
Facebook și Instagram ar putea introduce abonamente plătite. Cât i-ar costa pe utilizatori/Freepik

Meta explorează ideea de a oferi abonamente plătite utilizatorilor din Europa pentru a utiliza Instagram și Facebook fără anunțuri, în conformitate cu reglementările europene privind protecția datelor personale și publicitatea personalizată.

Potrivit unor informaţii dezvăluite marţi de Wall Street Journal (WSJ), Meta lucrează la mai multe formule.

Abonații ar putea fi nevoiți să achite aproximativ 10 euro lunar pentru contul lor de Instagram sau Facebook pe platforme de desktop și 13 euro pentru utilizarea pe dispozitive mobile, cum ar fi smartphone-urile. Fiecare cont adițional ar implica un cost suplimentar de aproximativ 6 euro la factura lunară.

Utilizatorii care nu sunt de acord cu colectarea datelor lor personale în scopuri de publicitate direcționată de către grupul american ar putea păstra accesul la platforme, dar la un cost.

Meta și Google și-au dezvoltat imperiul, și implicit modelul economic al internetului, bazându-se pe publicitatea personalizată și eficientă pentru miliardele de utilizatori, utilizând datele personale pe care le colectează.

Cu toate acestea, Uniunea Europeană (UE) se opune de mai mulți ani urmăririi utilizatorilor de internet fără consimțământul acestora, în primul rând prin Regulamentul european privind protecția datelor (EDPR) din 2016, și mai recent prin Regulamentul privind piețele digitale (DMA), care a intrat în vigoare în vara aceasta.

Platformele digitale respective trebuie să se conformeze acestor noi cerințe până la data de 6 martie 2024.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel