Fabrică ilegală de țigări, descoperită în România. Contrabandă de 500.000 de euro

Autorul articolului: Liana Ganea |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Freepik
Foto: Freepik

O fabrică ilegală de țigări a fost descoperită la Fălticeni, în județul Suceava. Un camion unde se aflau 100.000 de pachete de țigări a fost și acesta descoperit.

În urma unei acțiuni demarate de către polițiștii din Suceava, în municipiul Fălticeni a fost descoperită o fabrică de țigările clandestină. Asta nu e tot, însă, polițiștii descoperind și un camion care era acoperit de o prelată, ce conținea 100.000 de pachete de țigări fabricate în unitatea ilegală, informează Agerpres.

Faptele au ieșit la iveală printr-un comunicat dat de către Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR). Potrivit acestuia, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, în coordonarea Parchetului de pe lângă judecătoria Fălticeni, au inițian în zilele de 17 și 18 februarie 2023 o acțiune pe linia de combatere a contrabandei cu țigări și produse din tutun.

Țigări în valoare de 500.000 de euro

În urma operațiunii desfășurate de către polițiști, a fost identificată o linie clandestină de fabricare a tigărilor și produselor din tutun contrafăcute. Pe lângă acest lucru, s-a mai găsit și un camion plin cu țigări contrafăcute, cu o valoare care depășește 500.000 de euro.

Într-o hală aflată în una dintre locațiile care au fost verificate s-au descoperit, spre mirarea organelor de poliție, o instalație o instalaţie formată din mai multe ansamble şi subansamble prevăzute cu sisteme de acţionare electro-mecanice şi cu benzi transportoare, având centru comun de comandă, la care erau ataşate diferite role de consumabile, specifice ambalajelor de țigări.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel