Fabrica Ford de la Craiova are alt PROPRIETAR. Puma ELECTRIC, din 2024

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Economie

Ford Otosan va prelua fabrica de la Craiova.

Fabrica Ford din România va avea alt proprietar, compania anunțând trasnsferul proprietății către partenerul Ford Otosan.

Compania anunță că din 2024 vor fi produse în fabrica de la Craiova trei vehicule electrice.

Totodată, ca parte din modificări, Ford a decis să oprească producția modelului EcoSport până la finalul acestui an.

Ce modele electrice vor fi produse

Conform planului, fabrica de la Craiova va juca un rol cheie pentru activitatea Ford în Europa sprijinind în același timp planurile companiei cu privire la electrificare (Model e) și vehicule comerciale (Ford Pro).

Potrivit informațiilor Ford, vor fi construite la Craiova trei modele electrice: un autoturism, o autoutilitară și un vehicul multifuncțional compact.

Cel mai cunoscut este modelul Puma, care va avea o versiune complet electrică din 2024 și va fi construit în totalitate la Craiova.

De asemenea, la Craiova va intra în producție de anul viitor următoarea generație de Ford Transit Courier, un nou vehicul utilitar ușor. Acesta va avea o versiune complet electrică din 2024.

Totodată, vehiculul multifuncțional compact Tourneo Courier va fi construit la Craiova din 2023, cu o versiune complet electrică începând tot din 2024.

Procesul de preluare este condiționat de aprobările autorităților din domeniu. Procesul de transfer al proprietății anunțat luni ar putea să se încheie în al treilea trimestru al anului 2022.

„Acest transfer arată modul în care Ford valorifică parteneriatele sale strategice, cu privire la folosirea cât mai eficientă a resurselor existente prin investiții comune, beneficiind în același timp de experiența extinsă a Ford Otosan. Salutăm această oportunitate de a consolida parteneriatul nostru cu Koç Holdings prin Ford Otosan și de a dezvolta împreună acest joint venture. Activitatea fabricii din Craiova este un succes și considerăm că prin experiența și expertiza Ford Otosan în electrificare și vehicule comerciale aceasta poate ajunge la un nivel de dezvoltare și mai ridicat”, a spus Stuart Rowley, Președintele Ford Europa.

Ford Otosan este cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa, iar joint venture-ul cu Ford este unul dintre cele mai longevive și de succes parteneriate din industria auto globală.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel