F1: Max Verstappen, desemnat pilotul anului de colegii săi

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Sport
Imagine de randomwinner de la Pixabay
Imagine de randomwinner de la Pixabay

Noul campion mondial de Formula 1, Max Verstappen, a fost desemnat pilotul anului de colegii săi, a anunţat marţi F1, scrie site-ul radioteleviziunii belgiene RTBF.

Olandezul de la Red Bull i-a devansat pe rivalul său pentru titlu, britanicul Lewis Hamilton de la Mercedes, şi pe compatriotul acestuia de la McLaren, Lando Norris, scrie Agerpres.

Cei doi piloţi Ferrari, spaniolul Carlos Sainz şi monegascul Charles Leclerc, au completat, în această ordine, top 5. Au urmat, în ordine, spaniolul Fernando Alonso (Alpine), francezul Pierre Gasly (AlphaTauri), britanicul George Russell (Williams), francezul Esteban Ocon (Alpine) şi germanul Mick Schumacher (Haas).

Top 10 al anului



F1 le-a cerut piloţilor din sezonul 2021 să alcătuiască un top 10 al anului. Pentru a întocmi clasamentul, a fost folosit acelaşi punctaj ca la Marile Premii, cu 25 de puncte pentru primul loc şi un punct pentru locul 10. Paisprezece din cei douăzeci de piloţi din acest sezon au răspuns la sondaj. Max Verstappen şi Lewis Hamilton, care au luptat pentru titlu până în ultimul tur al ultimului Mare Premiu, nu au votat.

Luni, F1 a publicat clasamentul piloţilor în opinia conducătorilor echipelor. Rezultatul este practic identic, singura diferenţă fiind prezenţa finlandezului Valtteri Bottas (Mercedes) pe locul 9, în faţa lui Esteban Ocon.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel