Explozii la un depozit de muniţii din Crimeea, după un atac ucrainean cu drone

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Explozii la un depozit de muniţii din Crimeea, după un atac ucrainean cu drone / Foto: Pixabay
Explozii la un depozit de muniţii din Crimeea, după un atac ucrainean cu drone / Foto: Pixabay

Un atac ucrainean asupra Crimeei ar fi provocat o explozie la un depozit de muniții, potrivit Rusiei.

Sâmbătă, guvernatorul Crimeei, peninsulă anexată de Moscova în 2014, a raportat că un atac ucrainean cu drone a cauzat explozii la un depozit de muniţii. În urma acestui incident, a fost emisă o ordonanță de evacuare a populației într-un perimetru de cinci kilometri și de suspendare a traficului feroviar, transmite Agerpres.

De asemenea, autoritățile ruse au anunțat inițial suspendarea traficului auto pe podul care leagă Crimeea de sudul Rusiei peste strâmtoarea Kerci, însă acesta a fost reluat după aproximativ o oră, conform informațiilor furnizate de media ruse.

Nu se știe dacă există victime



"Ca urmare a atacului cu drone inamice în districtul Krasnogvardeiski (în centrul Crimeei), a avut loc explozii la un depozit de muniţii", a declarat Serghei Aksionov pe Telegram, fără să comunice despre eventuale daune sau victime.

Imaginile difuzate de presa de stat au arătat un nor gros de fum gri la locul deflagraţiei.

"A fost luată decizia de a evacua persoanele care locuiesc pe o rază de cinci kilometri. Pentru a minimiza riscurile, s-a decis suspendarea traficului feroviar" în peninsulă, a adăugat el.

Circulația trenurilor, suspendată



Aksionov a dat vina pe un atac cu drone ucrainene. Kievul nu a venit încă cu o reacție privind acest presupus atac.

Ca urmare a incidentului, patru trenuri de lungă distanță au avut cursele suspendate - două dintre ele din Moscova și unul din Sankt Petersburg. Pasagerii acestor trenuri vor fi transferați la destinațiile lor de odihnă cu autobuzul, conform informațiilor furnizate de EFE.

În scopul asigurării securității, traficul rutier pe podul care leagă peninsula de continent, peste strâmtoarea Kerci, a fost temporar suspendat și în dimineața acelei zile.

Luni, podul din Crimeea a fost vizat de cel de-al doilea atac de la începutul războiului, în urma a două drone marine. În răspuns la acest incident, Rusia a efectuat bombardamente asupra mai multor terminale portuare ucrainene de la Marea Neagră, ca măsură de răzbunare.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel