Exploratorul Marco Polo, omagiat la Carnavalul de la Veneția / FOTO

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data publicării:
| Categorie: Știri
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Carnavalul de la Veneția din 2024, un omagiu pentru exploratorul Marco Polo, la 700 de ani de la moartea acestuia.

Ediția din acest an a Carnavalului de la Veneția îl omagiază pe Marco Polo, tematica fiind ”Spre Orient. Incredibila călătorie a lui Marco Polo”, informează AFP.

Astfel, sâmbătă, petrecăreţi deghizaţi, măşti şi costume colorate au umplut străzile orașului italian, fiind dat startul festivităţilor pentru carnavalul său, unul dintre cele mai faimoase şi mai fotografiate din lume.

Cu tematica "Spre Orient. Incredibila călătorie a lui Marco Polo", ediţia din 2024 îi invită pe vizitatori într-o ”călătorie fantastică” pe urmele exploratorului veneţian (1254-1324), pentru a marca cea de-a 700-a comemorare a morţii sale.

Acoperit de o ceaţă groasă, ”Oraşul Dogilor” a asistat la apariţia primelor deghizări, împodobite cu măşti şi costume colorate, marcând începutul perioadei de pre-carnaval înainte de startul oficial, pe 3 februarie.Pe lângă adunările şi spectacolele de stradă, acest weekend va fi marcat, duminică, de procesiunea de bărci tradiţionale care vor defila de-a lungul Canal Grande până la Podul Rialto, privite de mii de turişti.

”În ultimii ani, am avut plăcerea de a aduce bucurie turiştilor care îmi cer o fotografie ca suvenir”, a declarat pentru AFP Andrea Vianello, un locuitor din Veneţia, purtând o mască albă şi o pălărie cu pene de aur.

Carnavalul veneţian, care atrage mulţimi uriaşe în fiecare an, urmează să se desfăşoare până pe 13 februarie, data sărbătorii de Mardi Gras, care marchează ultima zi înainte de Postul Paştelui.

O istorie de peste 800 de ani

Această petrecere populară ar fi fost creată la Veneţia în 1162, în urma unei victorii militare. După ce a căzut în desuetudine timp de decenii, festivalul a fost readus în actualitate de municipalitatea italiană în 1980.

Festivităţile îi permit Veneţiei să devină un oraş extrem de animat în plin sezon de iarnă şi sunt punctate de petreceri de seară la care participanţii poartă măşti şi costume, arată AFP, citată de Agerpres.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel