Experimentul sub acoperire al lui Kevin Bacon dezvăluie neajunsurile anonimatului

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Homepage
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Cercetările în viețile de zi cu zi ale oamenilor obișnuiți, conduse de actorul Kevin Bacon, au dezvăluit rezultate surprinzătoare: nu este la fel de plăcut ca a fi o celebritate.

Vorbind cu Vanity Fair, Bacon a mărturisit că de mult timp tânjea după anonimatul omului obișnuit, așa că a angajat un specialist în proteze pentru a-i îndeplini dorința, scrie The Guardian.

„Nu mă plâng,” a spus el, „dar am o față destul de recognoscibilă. Purtarea unei șepci și a ochelarilor funcționează doar până la un anumit punct.”

El a continuat: „Am mers la un artist de machiaj cu efecte speciale, am avut consultări și i-am cerut să-mi facă un deghizament prostetic.”

Dotat cu dinți falși, un nas diferit și o pereche de ochelari, actorul și-a testat noul look într-un mall din Los Angeles numit The Grove. Spre deliciul său, a descoperit că „nimeni nu m-a recunoscut.”

Totuși, noua libertate s-a transformat rapid într-o dezamăgire, pe măsură ce Bacon a descoperit neajunsurile invizibilității.

„Oamenii treceau pe lângă mine, nu erau amabili,” a spus el. „Nimeni nu mi-a spus, 'Te iubesc.' A trebuit să aștept la coadă pentru a cumpăra o cafea sau orice altceva. Am fost ca și cum, Asta e nasol. Vreau să revin la a fi faimos.”

Bacon, acum în vârstă de 65 de ani, și-a făcut debutul pe ecran în urmă cu 46 de ani în National Lampoon’s Animal House, înainte de a juca în filme precum Diner, Footloose, A Few Good Men, JFK, The River Wild și Tremors. De asemenea, a apărut în filme precum The Woodsman, Patriots Day și în serialele TV I Love Dick și City on a Hill.

Omniprezența sa în industrie a dat naștere jocului de salon Six Degrees of Kevin Bacon, care provoacă jucătorii să-l conecteze pe oricine din showbiz cu Bacon în șase nume sau mai puține.

Alte celebrități despre care se zvonește că ar fi mers sub acoperire folosind strategii similare includ Ellen DeGeneres (ca pasionată de cumpărături), Daniel Radcliffe (ca plimbător de câini), Arnold Schwarzenegger (ca instructor de fitness) și Chris Pratt (ca un sosie a lui Chris Pratt).

Între timp, celebritățile care au mărturisit cât de mult le plac avantajele notorietății includ Noel Gallagher, Catherine Deneuve și Billie Eilish.

În 2019, Christina Ricci a declarat: „Nu voi minți, îmi place să fiu faimoasă. Îmi place să fiu bine respectată. Îmi place că oamenii nu râd când aud numele meu. Îmi place să pot obține mese la restaurante și reduceri la haine. Viața mea este exact viața pe care mi-am dorit-o pentru mine.”

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel