Evaluarea Națională. La Suceava, subiectele au fost scurse pe Whatsapp. ”Inspectoratul Județean a luat o primă măsură”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

Subiectele de la proba la limba română au ajuns pe Whatsapp.

Subiectele la limba română, din cadrul Examenului Național, care au fost distribuite pe Whatsapp au fost descărcate de un angajat al Școalii Gimnaziale Nr. 3 „Teodor Balan” din Gura Humorului.

Inspectoratul general al Inspectoratului Școlar Suceava, prin purtătorul său de cuvânt, a explicat că subiectele au fost distribuite pe Whatsapp, la ora 9.00, momentul de început al examenului de limba română.

S-a constatat încălcarea secretului de serviciu (...). Inspectoratul Județean Suceava a luat o primă măsură, de schimbare a componenței comisiei de examen de la Școala Gimnazială Nr. 3 „Teodor Balan” din Gura Humorului.  Am sesizat Parchetul și Poliția, care, în paralel, desfășoară investigații. Lucrurile au intrat într-o stare de normalitate. Elevii erau în sălile de clasă. Din cercetările noastre, s-a constatat că nu existat o legătură între circulația subiectelor pe grupul de Whatsapp și desfășurarea examenului”, a declarat Cezar Anuței purtător de cuvânt al IȘJ Suceava.

„Subiectele au apărut pe un grup de WhatsApp al părinților. IȘJ Suceava a început o anchetă și a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava”, a declarat șeful IȘJ.

Adjunctul IȘJ Gabriel Matei a transmis că a solicitat note explicative despre ceea ce s-a întâmplat de la președinta comisiei de examen din școală și de la patru membri, iar în cursul zilei de miercuri cercetarea va continua la școala din Gura Humorului.

„Mâine mergem să vedem și probele audio-video. Astăzi, toți cei întrebați au spus că nu știu nimic. Nu mă pot pronunța în legătură cu cine ar fi făcut asta, dar sunt sigur că vom afla unde și de către cine s-au scanat cele 10 pagini din broșura cu subiectele”, a declarat inspectorul Matei, citat de Monitorulsv.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel