Eurovision în Suedia: Organizatorii promit măsuri de securitate "vizibile"

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Eurovision
Eurovision

Ofiţeri de poliţie puternic înarmaţi, întăriri venite din Danemarca şi Norvegia, controale întărite: Malmö, al treilea oraş ca mărime din Suedia, a anunţat miercuri că este pregătit să găzduiască concursul Eurovision la începutul lunii mai, sub supraveghere şi cu măsuri de securitate "vizibile", relatează AFP.

Participarea Israelului la competiţie stârneşte proteste, în timp ce războiul din Gaza a intrat în a şaptea lună.

În oraş, unde trăieşte o mare parte a populaţiei suedeze de origine palestiniană, acest conflict a adăugat o nouă dimensiune.

Organizaţii au depus o cerere pentru a manifesta împotriva prezenţei israeliene în competiţie, validată de Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (UERT), care organizează evenimentul cu televiziunea publică suedeză SVT.

Pentru autorităţile din Malmö, cu 362.133 de locuitori şi 186 de naţionalităţi, situaţia este sub control.

"Pentru diferitele programe legate de Eurovision, măsurile de securitate vor fi clar vizibile", a afirmat directorul pentru securitate al oraşului, Per-Erik EbbestrAhl, în cadrul unei conferinţe de presă.

Controalele vor fi întărite în special pentru accesul la diferite obiective, a precizat el.

Prezenţa poliţiei va fi întărită - fără să fie comunicat numărul agenţilor mobilizaţi - cu întăriri din Norvegia şi Danemarca, iar poliţişti vor fi mai puternic înarmaţi decât de obicei.

Peste 100.000 de vizitatori sunt aşteptaţi la Malmö pentru săptămâna Eurovision între 5 şi 11 mai.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel