Eurovision 2022. Ucraina, un câștigător anunțat

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra, a câştigat Eurovision 2022 cu piesa "Stefania", în urma finalei ce a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la Sala Pala Olimpico din Torino.

România - reprezentată de WRS, cu melodia "Llamame" - s-a clasat pe locul 18, cu 65 de puncte.

Podiumul Eurovision este completat de Marea Britanie - reprezentată de Sam Ryder cu "Space Man" - 466 puncte, şi Spania, reprezentată de Chanel cu "SloMo" - 459 puncte.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat sâmbătă victoria ţării sale la Eurovision 2022 şi a postat pe pagina sa de Facebook: Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucereşte Europa, făcând legătura cu invazia rusă, relatează AFP.

Pentru a treia oară în istoria sa. Şi, cred, nu ultima. Vom face tot posibilul să-i primim într-o zi pe participanţii şi invitaţii Eurovision în oraşul ucrainean Mariupol. Liber, paşnic, reconstruit!, a adăugat el despre acest oraş-port din sudul ţării ocupat de trupele ruse şi distrus aproape în totalitate.

Mulţumesc Kalush Orchestra pentru victoria sa şi tuturor celor care ne-au votat! Sunt sigur că corul nostru victorios în lupta împotriva inamicului nu este departe. Slavă Ucrainei!, a scris, de asemenea, şeful statului ucrainean.

Câştigătorul trofeului Eurovision a fost ales în urma votului juriului şi al publicului, care au avut ponderi egale.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel