Slovacia urmează exemplul Austriei: Două săptămâni de lockdown

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data publicării:
| Categorie: Social
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Guvernul slovac a urmat miercuri exemplul Austriei şi a decis impunerea unui lockdown de două săptămâni pentru a stăvili înmulţirea accelerată a cazurilor de COVID-19, în timp ce numărul spitalizărilor a atins un nivel critic şi rata vaccinării este sub 50%.

Școlile rămân deschise

Restricţiile, ce vor aplicate atât nevaccinaţilor cât şi vaccinaţilor, vor include printre altele închiderea restaurantelor şi a magazinelor neesenţiale. Vor fi permise deplasările numai pentru cumpărăturile necesare, pentru a merge la serviciu, la şcoală şi la medic, a anunţat premierul slovac Eduard Heger.

Situaţia va fi reevaluată după 10 zile, iar de orice eventuală relaxare a restricţiilor vor beneficia numai persoanele vaccinate şi cele trecute prin boală.

Slovacia a înregistrat peste 10.000 de noi cazuri de COVID-19 marţi, când vecinele sale Ungaria şi Republica Cehă au atins recorduri zilnice ale infectărilor.

A treia cea mai nevaccinată țară din UE


Guvernul de la Bratislava stabilise deja restricţii pentru nevaccinaţi, cu scopul de a stimula interesul pentru vaccinare.

Mai puţin de 50% dintre cei 5,5 milioane de slovaci s-au vaccinat anti-COVID-19, Slovacia având a treia cea mai redusă rată a vaccinării în UE, după Bulgaria şi România.

Preşedinta Zuzana Caputova a transmis marţi un mesaj emoţionant către populaţie, afirmând că ţara pierde lupta cu COVID-19 şi are nevoie de un lockdown pentru că sistemul ei sanitar este copleşit.

Numărul pacienţilor COVID-19 spitalizaţi a depăşit 3.200, apropiindu-se de vârfurile de circa 3.800 de internări din valul precedent, iar peste 80% dintre cei internaţi sunt nevaccinaţi.

Slovacia are în prezent o rată de incidenţă de 1.296 cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile, cea mai ridicată din lume.

Octavian Jurma estimează că numărul infectărilor va reîncepe să crească din decembrie

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel