Euroins vine cu veștile: Plătește mai repede și are altă ABORDARE: Am schimbat calcularea

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social

Euroins a venit cu ultimele cifre ale companiei din 2021, care arată o schimbare de abordare a asigurătorului. Compania a reușit să scadă timpii de plată de aproape 5 ori.

Compania vine cu două vești pentru clienții și potențialii clienți: una foarte bună și una mai puțin plăcută pentru buzunarele acestora.

Vestea cea bună este că dosarele de daună sunt plătite acum mult mai rapid. Astfel, dacă în primele trei trimestre din 2021 plățile se făceau, în medie, după mai mult de o lună de la momentul cererii (aprox. 33,6 zile), pe ultimul trimestru al anului trecut, plata daunei se făcea în sub 7 zile.

Despăgubiri totale de 1,5 miliarde de lei

Tanja Blatnik, CEO Euroins România, a prezentat cifrele companiei și a explicat că infuzia de capital a făcut ca Euroins să nu ajungă în situația City Insurance, decizia investitorilor arătând încredere în potențialul pieței românești de asigurări

Plata daunelor fără victime se face acum, în medie, în doar 6,8 zile, comparativ cu o medie de peste 33 de zile în primele trimestre din 2021.

”Am reușit să scădem timpii de plată la 6,8 zile. Nu știm exact cum se descurcă celelalte companii din piață, dar știm cum am evoluat noi și suntem extrem de mulțumiți de această realizare. Această scădere s-a realizat în condițiile în care avem 11-12 mii de cereri de daună pe lună, cereri plătite în valoare de 1,5 miliarde de lei.

În spatele acestei schimbări se află noile proceduri interne, investiții în IT, în mentalități. Și nu suntem doar noi; vorbim de investitori, care au fost dispuși să investească 300-500 de milioane de lei în această companie, vorbim de ASF, de brokeri”, a declarat Tanja Blatnik, CEO Euroins România.

Creșterea tarifelor la RCA

O a doua informație, confirmată și de către Kiril Boshov, CEO al Euroins Insurance Group, este că prețurile polițelor RCA ale Euroins nu mai au cum să revină la nivelul de acum câțiva ani.

Acesta arată că prețul mediu al poliței RCA de la Euroins a crescut încă din primăvara lui 2021 și nu are legătură cu falimentul City Insurance. Boshov mai spune că nu toți clienții au avut parte de creșterea poliței RCA.

”Prețurile au crescut, dar să ne aducem aminte și de situația de acum doi ani, atunci când Euroins era acuzată că practică prețuri prea mici la RCA. Este vorba de o schimbare de strategie a companiei, iar prețul polițelor RCA a început să crească cu mai mult timp înainte de falimentul City Insurance, încă din primăvara anului trecut”, confirmă Kiril Boshov.

Acesta explicat că politica Euroins nu a fost una de a crește prețul cu orice preț, dar s-a reevaluat modul de calcul pentru fiecare segment din asigurare ”bazat pe mai multe aspecte: factorul vârstă, comportamentul șoferului, regiune și alți factori. Această segmentare a dus ca pentru unii șoferi prețurile să crească, iar pentru alți șoferi tarifele să scadă”, spune șeful Euroins.

Kiril Boshov a adăugat că Euroins a ales să nu își crească cota de piață după falimentul City.

”Ne-am păstrat cota de piață (a polițelor RCA n.r.) neschimbată. Aceasta fost o altă strategie pe care am încercat să o adoptăm. După falimentul City Insurance, nu ne-am extins cota de piață. Practic, clienții (City Insurance) s-au redistribuit între ceilalți asigurători.”

Plafonarea RCA

Kiril Boshov nu vede plafonarea ca o rezolvare a problemelor de pe piața RCA.

”Nu cred că plafonarea prețurilor este soluția pentru piața RCA. Trebuie analizat care va fi impactul negativ asupra domeniului asigurărilor. Cred că trebuie să ne prezentăm și argumentele noastre.  

Acesta adaugă că țara noastră este pe primul loc în ceea ce privește frecvența și severitatea accidentelor, iar infrastructura rutieră joacă un rol important în scăderea ratei accidentelor, respectiv a daunelor plătite.

”Soluția este să ne uităm către problemele reale ale pieței românești de asigurări. Dacă le rezolvăm, iar rata cererilor de despăgubire și pagubele vor scădea. România are câteva lacune în domeniul asigurărilor, care nu se regăsesc și în cazul altor state europene. Care sunt punctele slabe ale României? Sunt câteva probleme în legislație, sunt exemple de bune practici ale altor state europene, care nu sunt implementate aici.

Boshov a dat exemplul Bulgariei.

”Cu cât infrastructura este mai bună, cu atât accidentele se petrec mai rar. Vă dau un exemplu: În 2010, Bulgaria avea 1.000 de morți în accidentele rutiere. Între 2010 și 2015 s-a construit autostrada Sofia-Burgas și autostrada Sofia-Istanbul. După construcția autostrăzii, rata mortalității din accidente auto a scăzut cu 40%. Deci, cu doar două autostrăzi”, a explicat Boshov.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel