Etapa 3 din programul ”Rabla electrocasnice” s-a încheiat într-un minut

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

A treia etapă de selectare a voucherelor în cadrul programului ''Rabla pentru electrocasnice'' a durat un minut.

A treia etapa a programului Rabla pentru electrocasnice a durat un minut, fiind generate 20.700 vouchere, conform datelor furnizate de Ministerul Mediului, scrie Agerpres. 

Au fost generate 11.400 vouchere pentru aspiratoare, 5.369 pentru aer condiţionat şi 3.931 pentru uscătoare de rufe.

Etapa a III-a a sesiunii de iarnă a programului "Rabla pentru electrocasnice" a demarat vineri, la ora 10:00. Bugetul alocat acestei etape este de şase milioane de lei.

Valoarea voucherelor

Valoarea voucherelor este după cum urmează: 400 de lei - pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++; 400 lei - pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++; 200 de lei - pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

AFM precizează că finanţarea nu poate depăşi 50% din valoarea echipamentelor comercializate prin program, iar voucherele se pot genera până pe data de 16 decembrie 2021, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului alocat acestei etape.

"Având în vedere că în ediţia precedentă, în etapele de selectare a voucherelor, bugetul a fost rezervat integral, ulterior fiind utilizate doar 55% din voucherele rezervate şi ţinând seama de faptul că bugetul alocat este limitat, vă rugăm să generaţi vouchere doar dacă aveţi intenţia de a le utiliza pentru achiziţionarea electrocasnicelor selectate. Reamintim că voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică", notează AFM.

Programul "Rabla pentru electrocasnice" - ediţia 2021 a avut alocat un buget de 75 de milioane de lei, din care 34 de milioane de lei pentru sesiunea din perioada sărbătorilor de iarnă. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel