Este folositor! Nu scăpați de apa în care sunt gătite pastele. ”Aruncați aur lichid!”

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

Apa în care au fiert pastele poate fi folosită pentru prepararea unor sosuri sau supe.

Majoritatea oamenilor fac greșeala de a arunca apa în care au gătit pastele.

Trebuie spus că în loc să o scurgem în chiuvetă, potem folosi apa în care am gătit pastele pentru prepararea unor sosuri, supe, tocănițe. Apa  rămasă o putem utiliza mai ales la sosul de roșii care se prepară pentru paste.

Bucătarii de top folosesc această apă rămasă după gătirea pastelor în primul rând pentru că acționează ca un agent de îngroșare a mâncărurilor și, totodată, contribuie la gustul mâncării, deoarece sarea este un potențiator de aromă.

Unii dintre bucătari îl mai numesc și aur lichid, mai ales pentru că apa capătă o culoare aurie în timpul gătitului, dar și datorită numeroaselor aplicații.

Care este secretul

Pentru a profita la maximum de prepararea pastelor și pentru ca apa să aibă densitatea și gustul potrivite, este important să nu exagerați cu cantitatea de apă atunci când gătiți pastele.

Apa în care este gătită trebuie să acopere pastele cu aproximativ jumătate de centimetru.

Când pastele sunt gătite în apă, acestea ”îți lasă” amidonul, ceea ce va da oricărui sos sau supă la care adaugi puțină apă cu amidon un aspect mătăsos și textură catifelată, explică bucătarii. 

O altă greșeală făcută fierberea pastelor este adăugarea de ulei,

Nu este indicat să puneți ulei în apă pentru a nu se lipi pastele. Pentru a evita lipirea acestora, amestecati ușor pastele in primele minute, în timp ce le fierbeți la foc mic. 

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel