Este cel mai scump ceas din lume. Nici toți milionarii nu și-l pot permite

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Trei ani de zile s-a lucrat la sutele de pietre prețioase / FOTO: https://www.facebook.com/jacobandco/photos/?ref=page_internal
Trei ani de zile s-a lucrat la sutele de pietre prețioase / FOTO: https://www.facebook.com/jacobandco/photos/?ref=page_internal

În marja târgului Watches and Wonders, de la Geneva, ceasornicarul newyorkez preferat de vedetele pop a prezentat modelul Billionaire Timeless Treasure care costă o avere. 

Trebuie să dispui de o avere considerabilă pentru a-ți putea permite să cumpere un astfel de ceas. Care costă nici mai mult, nici mai puțin decât douăzeci de milioane de euro!

Sute de diamante galbene 

O cifră care a circulat de la începutul săptămânii pe site-urile specializate și pe rețelele de socializare, asociată cu fotografia acestui ceas Jacob & Co pavat cu 425 de diamante galbene. Denumit "Billionaire Timeless Treasure", bijuteria a fost prezentată în marja târgului Watches and Wonders, la Four Seasons Hôtel des Bergues din Geneva.

Jacob Arabov, fondatorul de origine uzbecă al brandului cu sediul pe strada 47 din New York, și fiul său Benjamin au relatat în câteva cuvinte povestea acestui ceas. Pentru a fost o adevărată provocare: timp de trei ani echipa companiei a căutat pietrele rare potrivite pentru modelul creat. Odată identificate, ele au intrat apoi pe mâna experților, care le-au sortat, tăiat și șlefu aceste pietre prețioase de o culoare intensă ca aurul.

A fost nevoie de 880 de carate de diamante galbene brute și de mii de ore de tăiere (pentru un total final de 216,89 carate) pentru a obține acest mozaic în miniatură unde culoarea este primordială. Nuanțele lor "fancy yellow" și "fancy intense yellow" sunt puse în valoare de pietrele verzi de tsavorit dispuse în jurul cadranului, în timp ce alte 57 de diamante galbene baghetă completează mișcarea tourbillon cu schelet.

Ceasul roșu al Rihannei

Această creație de un lux extrem se alătură "familiei" Billionnaire, a cărei primă piesă unică a fost dezvăluită în 2015 la Baselworld, cu 239 de diamante tăiate în formă de smarald și oferită pentru un preț de 18 milioane de dolari. Nimeni altcineva nu și-ar fi putut imagina o astfel de nebunie decât "Jacob bijutierul", sunt de părere experții în domeniu.  Trebuie spus că newyorkezul, care s-a specializat în diamante și platină în 1986, a devenit celebru în întreaga lume când Jay-Z a purtat la încheietura mâinii ceasul Five Time Zone în timpul concertului de la Madison Square Garden, din 2003.

Mai recent, el a proiectat ceasul roșu cu 323 de diamante al Rihannei pentru spectacolul ei de la Super Bowl și ceasurile incredibil de complicate care sărbătoresc cea de-a 50-a aniversare a filmului The Godfather

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel