Erupție vulcan La Palma. 33.000 de persoane, nevoite să rămână în locuinţe

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Alertă! Cel mai mare vulcan din lume erupe din nou / Foto: captură video
Alertă! Cel mai mare vulcan din lume erupe din nou / Foto: captură video

Circa 33.000 de locuitori din mai multe localităţi de pe insula spaniolă La Palma, afectate de erupția vulcanului. 

Circa 33.000 de locuitori din mai multe localităţi de pe insula spaniolă La Palma, din arhipelagul Canarelor, au primit luni ordin să rămână în locuinţe din cauza gazelor toxice emanate de vulcanul Cumbre Vieja, care a intrat în erupţie în urmă cu aproape trei luni, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP, scrie Agerpres. 

Izolarea populaţiei

Guvernul regional al arhipelagului a ordonat "izolarea populaţiei (în localităţile) Los Llanos de Aridane, El Paso şi Tazacorte ca urmare a calităţii extrem de nefavorabile a aerului din cauza dioxidului de sulf" emis de vulcan, se menţionează într-un comunicat.

Circa 33.000 de persoane trăiesc în cele trei localităţi, reprezentând 38% din populaţia totală a insulei La Palma, potrivit cifrelor Institutului Naţional de Statistică din Spania (INE).

"Închideţi uşile, ferestrele, obloanele şi (împiedicaţi) intrarea oricărei surse de aer provenite din exterior. Rămâneţi, dacă este posibil, în camerele situate cel mai interior", a afirmat guvernul regional.

"Opriţi aerul condiţionat şi încălzirea", a mai afirmat guvernul regional, cerând, "pentru mai multă siguranţă, să se pună o bandă izolantă la îmbinările uşilor şi ale ferestrelor".

Prima erupție după 50 de ani

Erupţia vulcanului Cumbre Vieja, care a început pe 19 septembrie, este prima de peste 50 de ani pe această mică insulă din Oceanul Atlantic.

Nu s-au înregistrat victime, însă erupţia a provocat pagube enorme şi evacuarea a peste 7.000 de persoane, dintre care unele au pierdut toate bunurile acoperite de râurile de lavă.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel