Eroare de scriere: Milioane de e-mailuri destinate angajaților Pentagonului au fost redirecționate către Mali

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Eroare de scriere: Milioane de e-mailuri destinate angajaților Pentagonului au fost redirecționate către Mali
Eroare de scriere: Milioane de e-mailuri destinate angajaților Pentagonului au fost redirecționate către Mali

O banală greşeală de scriere a făcut ca, în ultimii ani, milioane de e-mailuri care aveau ca destinatari angajaţi ai Pentagonului să fie trimise către conturi din Mali, a anunţat luni Departamentul Apărării din SUA, transmite EFE.

O eroare a avut loc atunci când e-mailurile destinate conturilor .mil, care sunt adresele de e-mail ale militarilor americani, au fost trimise către conturi .ml din Mali, o țară care este aliată politic și militar cu Rusia.

Pentagonul a emis o declarație luni, confirmând că este conștient de această situație și că ia în serios toate dezvăluirile neautorizate de informații de securitate națională sau neclasificate.

În același comunicat, Pentagonul a menționat că au fost implementate politici, instruiri și controale tehnice pentru a se asigura că e-mailurile din domeniul .mil nu mai sunt trimise către domenii greșite.

"Deși nu putem implementa controale tehnice care să împiedice angajații să folosească conturi de e-mail personale în scopuri guvernamentale, Departamentul continuă să ofere instruiri și îndrumări personalului", se precizează în declarația Pentagonului.

Purtătorul de cuvânt adjunct al Pentagonului, Sabrina Singh, a precizat într-o conferinţă de presă că niciunul dintre e-mailurile care au ajuns la aceste conturi din Mali nu a plecat dintr-un cont oficial al armatei SUA.

Dacă un e-mail este trimis, în urma unei greşeli de scriere, către un cont cu terminaţia .ml în loc de .mil, acel mesaj este returnat, a menţionat Singh.

"Niciunul dintre e-mailurile despre care am informat nu provine dintr-un cont al Departamentului Apărării", a insistat purtătorul de cuvânt adjunct, adăugând că personalul Departamentului Apărării este "întotdeauna" îndemnat să nu-şi folosească conturile personale pentru corespondenţa oficială.

Potrivit CNN, unul dintre aceste mesaje conţinea numerele camerelor în care urmau să se cazeze şeful de stat major al armatei, generalul James McConville, şi anturajul său într-o deplasare pe care au făcut-o în Indonezia în luna mai.

Articole similareCele mai noi articoleTrend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel