Erdogan i-a propus lui Putin să organizeze o întâlnire trilaterală cu participarea lui Assad

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Recep Tayyip Erdoğan/Foto: Facebook Erdogan
Recep Tayyip Erdoğan/Foto: Facebook Erdogan

Erdogan spune că i-a propus lui Putin să organizeze o întâlnire trilaterală cu participarea lui Assad, actualul președinte al Siriei.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat joi că i-a propus președintelui rus Vladimir Putin să organizeze o întâlnire cu participarea liderului sirian Bashar al-Assad, scrie Interfax.

"I-am propus lui Putin să organizeze o întâlnire a liderilor Federației Ruse, Turciei și Siriei, iar el a primit inițiativa pozitiv. Acesta va marca începutul unei serii de negocieri", a spus Erdogan, citat de Anadolu.

El a remarcat că "susține demersurile comune ale Federației Ruse, Turciei și Siriei", iar în acest scop este necesar să se organizeze întâlniri ale reprezentanților serviciilor speciale și ale miniștrilor Apărării din aceste țări.

Erdogan a comentat și apelul UE de a se alătura sancțiunilor împotriva Rusiei

De asemenea, comentând apelul UE de a se alătura sancțiunilor împotriva Rusiei, Erdogan a spus că șeful diplomației UE, Josep Borrell, "nu este un participant la dialog" și "nu poate controla relațiile cu Moscova".

În noiembrie, Erdogan a spus că relațiile dintre Turcia și Siria ar putea începe să se îmbunătățească în același mod în care o fac Ankara și Cairo. Erdogan a menținut o relație strânsă cu președintele sirian Assad în trecut. Situația s-a schimbat odată cu izbucnirea războiului civil în Siria, când liderul turc a ieșit în sprijinul oponenților lui Assad.

Moscova și Ankara discută despre o posibilă operațiune militară turcă în Siria

Moscova, în contacte cu Ankara, discută problema unei posibile operațiuni a Turciei în Siria, a declarat trimisul prezidențial rus pentru Orientul Mijlociu, ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Mihail Bogdanov.

"Contactele noastre continuă. O astfel de operațiune la sol nu a început încă, ceea ce înseamnă că există deja succese", a declarat el reporterilor luni, răspunzând la o întrebare din partea Interfax.

În noiembrie, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că țara sa s-ar putea să nu se limiteze la atacuri aeriene asupra pozițiilor forțelor paramilitare kurde din nordul Siriei, ci să lanseze o operațiune la sol împotriva lor.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel